Una necròpolis romana a Sant Boi? És possible!

Fa uns mesos que als Jardins de l’Ateneu Santboià s’estan realitzant prospeccions arqueològiques perquè hi havia indicis que el conjunt arqueològic que inclou les Termes romanes podia ser més ampli. Per això el Museu de Sant Boi va contractar un servei arqueològic per a realitzar aquestes cates. La investigació dirigida per l’arqueòleg Jordi Ramos i la supervisió de la directora del Museu, Maria Lledó, han tingut els seus fruits i, tot just la setmana passada, es va localitzar una tomba intacta que podria indicar l’existència d’una necròpolis romana.

Aquest enterrament romà és una estructura realitzada en tègules a doble vessant, i s’ha trobat en nivells d’enderroc de finals del s. II dC., amb la dificultat afegida que gran part de les restes estan sota un arbre. Haurem d’esperar a la  propera campanya arqueològic per a tenir més informació d’aquesta interessant descoberta.

Com molts ja sabeu, encara no hi ha suficient documentació per afirmar si el Sant Boi romà era un nucli urbà o una potent vil.la rural. El què sí és cert és que va ser un indret estratègicament important – pas obligat de Barcino (la Barcelona romana) als territoris del sud – ja des del s. V aC. I sí, sembla que junt amb el nostre il.lustre conciutadà avantpassat Iulius Anicetus, també es coneix l’existència de la Primitiva i l’esclau Germanus… Restem a l’espera de més notícies del nostre passat romà!

(Aquí podeu trobar més informació: imatges Tv La Vanguardia + noticia La Vanguardia)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s