Dia Internacional dels Museus

Des de l’any 1977, cada 18 de maig se celebra El Dia Internacional dels Museus, per una resolució de la XII Assemblea General  del Consell Inter­nacional de Museus (ICOM) celebrada a Moscou.

La idea es apropar l’activitat museística a la societat, retallar la distància entre la cultura més institucional i la ciutadania seguint la màxima de que “els museus són una institució al servei de la societat i del seu desenvolupament”.

El 2009, es va celebrar a més de 20.000 museus de 90 països diferents i sovint aquest dia molts museus ofereixen entrada gratuïta.

A principis de 2011 es va iniciar una campanya a la xarxa, intentant que Google commemori aquesta jornada amb un  Doodle, versions del seu logo a la plana principal del buscador, com ja han fet amb el  Dia Internacional de l’Aigua o el Dia Internacional de la Dona.

Enguany del dia 14 al 18 podreu gaudir a tots els museus de Catalunya d’una gran oferta cultural: Jornades de portes obertes, visites teatralitzades, activitats, tallers…

Una iniciativa molt popular ha estat la de la Nit europea als Museus. El dia 14 de maig al voltant de 3000 museus de 40 paisos del Consell d’Europa obren les se­ves portes convidant-nos a viatjar a través de tot el continent.

 A Sant Boi, vinculat a aquest Dia internacional el dia 18 de maig l’Escola de música Blai Net visita el nou museu de Can Barraquer, que s’omplirà de música de totes les èpoques i els estils !!!

I enguany, el dia 20 de maig, dins del marc de la Festa Major de Sant Boi, podreu gaudir d’una jornada de portes obertes al museu durant tot el dia.

Anuncis

Comments

  1. Hola, us deixo un enllaç a una ruta relacionada amb el dia Internacional dels museus, a veure si ho trobeu interessant.

    http://www.femturisme.cat/ca/ruta/dia-internacional-museus/

    Una abraçada!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s