Joan Ponç, mestre compromés i pare de petits monstres

A partir del 3 de novembre el Centre d’Art Can Castells presenta l’obra d’un dels més grans agitadors culturals del nostre país, el mestre Joan Ponç, artista, dibuixant i pintor avantguardista i inquiet que amb companys del pes de J.V. Foix, Brossa, Tormo i Mercader va fundar tertúlies, revistes i el moviment artístic Dau al Set, fruit de l’evolució d’un surrealisme propi que va dinamitzar la vida artística de la postguerra.

D’esperit profond i minuciós, la seva pintura il·lustra imatges torturades, on el subconscient n’és el principal protagonista. Amb una selecció de 122 dibuixos de la suite Capses Secretes s’exposes geperuts, degenerats, irregulars caps-espelma i alguna altra i estranya categoria més., una exhibició de tota la grotèsquia social del nostre esperpèntic món, qual Goya contemporani. Cada dibuix va acompanyat d’un text que l’artista va demanar a diferents escriptors i que enriqueix el missatge de cada quadre.

I us aconsellem no perdre-us la visita dinamitzada de l’exposició i una petita obra de teatre en què es transita entre el què pot semblar real i el què fa part d’aquest món imaginari del pintor, potenciant la simbologia, l’atzar i les narratives que tan identificades estan amb la figura de Ponç.

Fins al 15 de gener de 2012
entrada lliure

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s