Cavalcada de reis 2012

La Cavalcada de Sant Boi és un projecte compartit i treballat entre l’Ajuntament, que dona suport a l’activitat, organitza els recursos necesasaris, o posibles, i un seguit d’entitats santboianes que any rere any es reuneixen, parlen, dibuixen i treballen per a construir les carrosses que faran el seguici reial pels carrers de Sant Boi.

Amb el pas del temps s’ha consolidat una taula de treball on es discuteix i es planifica des de la decoració de cada carrossa fins els colors dels vestits o el temes de la seguretat de la rua. S’escull un tema conductor i una estètica i des de ja fa un temps dues artistes locals colaboren en el seguiment del projecte.

Una mica abans de l’arribada dels reis a la plaça de l’Ajuntament dues entitats musicals ens fan una mostra de música i nadales.

La cavalcada és un espai de màgia ciutadana on en una tarda de nervis, tensió i alegria alhora es visibilitza la feina que, entre 80 a 100 persones, s’ha desenvolupat durant quasi mig any.

La novetat d’aquest any ha estat en l’elaboració d’una auca on s’expliquin els moments claus de la cavalcada, i per fer-ho hem pogut comptar amb la colaboració molt especial de l’alumnat dels bachillerats artístics de l’IES Camps Blancs.

Vàrem definir set moments especials, des del moment que una criatura escriu la carta als reis fins que el matí de reis obre les capses del regals.

Aquestes noies i nois ens han dibuixat, en parella, set vinyetes que composaran l’auca i a més a més s’ha escollit una d’elles com a imatge representativa de la cavalcada d’enguany i de la postal del reis 2012.

Aquestes set vinyetes, a més a més, de poder-les veure en paper, serviran el motiu inspirador de cada carrosa del seguici reial, en pla com en volum. Amb la qual cosa, podreu gaudir d’una cavalcada que explica pas a pas els importants moments de la cavalcada.

Entitats que treballen a la cavalcada 2012: AAVV Vinyets Molí Vell, Agrupament Musical Sant Josep Obrer, Centre Cívic Camps Blancs, Centro Cultural Nuestra Señora de Lourdes, Club de Beisbol i Softbol Sant Boi, Comissió de Festes Ciutat Cooperativa Molí Nou, Coral Ressó, Diables de Sant Boi, Federació Els Garrofers de Sant Boi, Tots Som Santboians.

El grup d’alumnes que han desenvolupat les imatges de l’auca pertanyen al Bachillerat artístic de l’IES Camps Blancs i d’aquí a pocs dies podreu veure-la aquí mateix.

(il.lustració Antonio Santos)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s