1.000 anys d’Història: La Torre de Benviure

Sabíeu que aquesta torre fou creada per defensar la plana de Barcelona dels atacs provinents de l’Al-Andalus i que la torre protegeix un camí Ral?

La Torre de Benviure o Torre de Joan I – el rei Joan I va signar edictes reials a la mateixa torre – és una torre de defensa del s. X i construïda per avisar i defendre’s de les incursions andalusís. De planta circular d’aparell romànic, amb murs de prop de 2 m. d’amplada, la primera notícia documentada de la seva existència és de l’any 1048, però diverses campanyes d’excavació han permès constatar restes d’habitatges i sitges de l’ època ibèrica.

Coincidint amb el primer aniversari de la inauguració de les obres de restauració del conjunt arqueològic, aquest dissabte 24 s’inaugura una nova proposta expositiva, el nou Centre d’Interpretació Medieval de la Torre del Benviure (c. Can Paulet, 40). Aquest espai monumental tindrà una atractiva mostra permanent, amb un contingut molt visual on hi ha documentades curiositats i fets vinculats amb la torre de defensa i el camí reial que hi passava. I per al públic familiar hi haurà un petit espai de jocs medievals (amb reserva prèvia) i cada primer diumenge de mes una visita en viu amb Roc de Benviure, el soldat de guaita de la Torre… Benvinguts des de les alçades!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s