‘La coronela de Barcelona’ o una divertida manera de viure el patrimoni

Teniu ganes d’assistir a una recreació història d’aquelles que us duran a fer un viatge al passat? Doncs aquest diumenge 22 d’abril al Castell de Montjuic tindreu l’ocasió!

El proper 2014 es celebrarà el III Centenari de la caiguda de Barcelona l’Onze de setembre de 1714. És per això que diverses associacions catalanes que es dediquen a promoure el re-enactment, és a dir, les recreacions històriques , han decidit començar a fer ‘caliu’ i organitzar “La Coronela de Barcelona”.

La Coronela de Barcelona, els Miquelets de Catalunya (regiment de la Diputació i Vilar i Ferrer), els Miquelets de Girona (regiment de Sant Narcís) són les entitats especialitzades en el període de la Guerra de Successió que hi participaran. Han triat fer un homenatge a Sant Jordi, patró de Catalunya, a les seves institucions (la Diputació del General, avui “Generalitat”) i a l’antic exèrcit català. Tot plegat, una estona on es podran veure soldats en formació, disparada de salves, entrada al Pati d’Armes del Marquès de Poal i homenatge a la bandera de Sant Jordi… Un pas enrera a la Barcelona de fa 300 anys, una divertida estona per a petits i grans i  aficionats a les recreacions històriques… Per cert, hi haurà una petita estona santboiana: el responsable de l’Arxiu Històric de la Ciutat, en Carles Serret, hi farà un petit parlament on els espectadors podran saber una mica més sobre els aspectes protocol.laris de la data i de com es va viure la Diada de Sant Jordi del 1714, una data que coincidí amb el Tractat de Rastadt i del qual es desprenia una possible retirada de les tropes “no espanyoles” participants al conflicte… Un any i mig després queia Barcelona.

La Coronela de Barcelona
Castell de Montjuic
Diumenge 22 abril – 11.30h.

Anuncis

Comments

  1. Veieu a la foto els Miquelets de Catalunya, Regiment de la Diputació.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s