Cultura popular a Festa Major, un niu de participació ciutadana

Arriba Festa Major i les colles de cultura popular estan a la recta final, on l’entrenament i la preparació constant és l’argamasa que fa possible la seva participació i visibilitat a la Festa.

Sant Boi gaudeix d’un potent moviment de cultura popular, tant la de tradició catalana com la d’altres comunitats que ja són part indisoluble de l’imaginari festiu santboià. Una Festa major sense la bogeria del Correfoc, la majestuositat dels gegants passejant el seu estil poderós pels carrers de Sant Boi no seria Festa Major… o seria una altra Festa.

Un dissabte sense que les gralles ens despertin amb la seva insistència sonora o un diumenge sense castellers alçant les seves torres humanes al crit de les gralles o la veu de la tenora fent voleiar les sardanes mentre les puntaires fan filigranes de fil i tela d’aranya… tampoc seria Festa Major.

El Festival Flamenco de la Muntanyeta -on els quadres de ball de les cases andaluzas fan de tel·loners de la figura central-, anuncia el final de festa i avança els focs artificials, que amb la seva combinació de foc, música i pòlvora emociona a petits i  grans i sembla que els torna a una infancia que encara somia amb la màgia.

Mencionarem també les colles de trabucaires que ens despertaran també, ja més tard, és diumenge… i la meravella de les catifes de flors, que escapades del seu marc tradicional i religiós són part important de la capvuitada de Festa Major.

Tota aquesta activitat neix de la iniciativa popular, són grups de ciutadanes i ciutadans de Sant Boi que fan el que els agrada i ho comparteixen amb tothom.

I per a què se sàpiga, per que nomenar dóna valor, direm aquí el nom de les colles Santboianes actives per Festa Major: Amics de la sardana de Sant Boi, Cooordinadora de Entidades Andaluzas, Diables de Sant Boi, Diables de Casablanca, Federació dels garrofers de Casablanca, Fadrins Trabucaires de Sant Boi, Geganters de Sant Boi i Geganters i Grallers de Casblanca… Gràcies!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s