Ludi Rubricati, seguint d’aprop el patrimoni romà de la ciutat

Voleu gaudir i viure d’ aprop la vida de la gent que va treballar, sentir, olorar i menjar quan Roma era un imperi i Sant Boi una vil·la? Doncs apropeu-vos i feu una mirada activa al passat romà durant el segon cap de setmana de juny als Ludi Rubricati!

Els jardins de Can Torrents, l’espai termal romà i la perleta del Museu de Sant Boi acolliran el 9 i 10 de juny activitats, performances, tallers per aprendre vells costums i divertir-se vivint experiències en directe fent de romans, redescobrint que Roma va ser  una societat marcada per la jerarquia social i que els esclaus feien part d’aquest engranatge social necessari per a l’Imperi: per això, el tema central d’aquesta edició serà l’esclavitud.

Durant els dos dies hi haurà diferents recreacions històriques, des de la reconstrucció d’un campament romà fins a la venda d’esclaus dutes a terme per autèntics grups de reconstrucció històrica. També tallers actius on els protagonistes són els propis habitants de la vil·la romana i les termes, i que ha estat possible identificar gràcies a les investigacions arqueològiques realitzades al llarg dels últims 30 anys: Caeca va ser una nena cega i una de les esclaves de la vil·la i va ser acollida amb molta estimació pels senyors de la casa que no tenien fills. En aquest taller adreçat a tothom aprendreu a dibuixar i omplir àmfores tal i com ho podien haver fet persones amb aquesta discapacitat. En canvi, l’esclava Primitiva us ensenyarà una antiga preparació alimentària d’època romana i el llibert Sosibi com es feien les plaques que duien penjades al coll els esclaus… Tenememe fucia, agafeu-me i retorneu-me al meu amo!

Conèixer la zona museística de Sant Boi amb el nou Museu o els jardins de Can Torrents, respirar antiguitat a les magnífiques termes romanes – les termes privades millor conservades de Catalunya – aprendre a moldre pa, construir cases, fer ofrenes, jugar, fer mosaics, assistir a una subhasta d’esclaus o veure com feien de mestres… En voleu més? Doncs aneu-hi i viviu-lo d’ aprop, amb toga o sense sereu benvinguts.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s