Els dolents de Shakespeare

Actor, director i dramaturg anglès, Steven Berkoff és reconegut internacionalment per la seva extensa filmografia i molt especialment pels papers de “dolent” que ha interpretat en pel·lícules com Octopussy, Rambo o Beverly Hills Cop. La peça Shakespeare’s Villains, de la que n’és autor i intèrpret, és veritablement una classe magistral sobre el mal.

Ramon Simó adapta l’obra i la dirigeix amb la complicitat de Manel Barceló.

Hi ha autores i autors que s’han especialitzat en explicar-nos com ens agraden els dolents, com entren a les nostres vides i les canvien, com en són d’encisadors i com ens sedueixen.  Han trobat en els “dolents” un tema excel·lent per a remoure conciències, seduir-nos i per a portar-nos fins a límits que no gosaríem travessar sense l’excusa de la creació artística.

Els Dolents de Shakespeare és una comèdia fantàstica en la que Berkoff, aprofita per explicar al públic com es “colen” les persones dolentes a les nostres vides, com les admirem i com ens agraden, malgrat el calfred de por que sentim quasi sempre una mica abans de topar-nos amb elles.

Els malvats de Shakespeare són personatges fascinants, probablement perquè fugen dels estereotips per revelar-se homes tan ambiciosos com acomplexats, pérfids i vulnerables al mateix temps. Aquest caràcter dual és un dels aspectes sobre els quals reflexiona Els Dolents de Shakespeare, una de les obres més celebrades de l’actor i dramaturg Steven Berkoff. Una masterclass sobre el mal, el seu poder de seducció i el seu pervers encant.

Manel Barceló, apassionat de Shakespeare i amb la sort d’haver-ne representat uns quants, reconegut expert en l’art del monòleg, serà un dels primers a representar el text de Berkoff ara que, després de passejar-lo per mig món, l’autor i director anglès ha ofert la possibilitat a d’altres actors de representar-lo.

Manel Barceló serà Iago, Ricard III, Macbeth, Shylock, Hamlet, Oberon… Un actor temptat pels malvats, un actor que ha de voler lluitar alhora al costat i contra els dolents, que entrarà en uns personatges dels quals costa molt sortir-ne: riurem amb ell, veurem amb ell el costat feble dels malvats, les seves contradiccions, però també ens ensenyarà la seva força, el seu poder. I tornarem a riure. Deixar de fer de dolent, al teatre i a la vida, no és gaire fàcil.

Manel Barceló imparteix aquesta lliçó magistral en escena , una aguda dissecció de la maldat humana que visibiliza les debilitats i les qualitats que amaguen els genis turmentats.

No et quedis sense veure Els Dolents de Shakespeare

3 de juny, 19 hores
ELS DOLENTS (Shakespeare’s Villains)
Direcció de Ramon Simó, amb Manel Barceló

A Can Massallera. c.Mallorca, 30

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s