Vi-ki-pè-dia! Anima’t i assisteix al taller, podràs omplir-la de continguts santboians!

Suposem que no cal que a hores d’ara expliquem més coses sobre la Wikipèdia, però amb aquesta informació que ara us oferim potser trobareu alguna cosa d’interessant:

La Wikipèdia és una enciclopèdia lliure on line escrita col.laborativament per milers de persones que el què vol és posar a l’abast de tothom el màxim de coneixement amb el màxim de qualitat. Per a mantenir la qualitat dels seus continguts, els wikipedistes es troben en forums oberts i corregeixen, verifiquen informació i confermen les fonts fiables de les informacions que es van introduint. Qualsevol persona amb inquietuds i ganes pot fer part d’aquesta gran família internacional. Realitzada en més de 250 idiomes, la Wikipedia rep entre 10 i 20 milions de visites cada hora!!!

A Catalunya tenim una comunitat de wikipedistes molt important i activa, de fet entre ells els coneixen com la Navy catalana! En català agafa el nom de Vikipèdia, tot just per a una millor fonia, i la Viqui en català s’està convertint en un referent internacional en publicació d’articles: hi ha prop de 400.000 articles en cátala.

Dins aquest moviment voluntari i necessari per al be col.lectiu, hi ha especialistes que s’han centrat en el sector cultural, els anomenats GLAM-wikis que tot just fa dos anys van començar a sortir al carrer i proposar alternatives de col.laboració al sector. Catalunya n’és una zona de referència ja que s’han engetat molts projectes amb museus com el Museu Picasso, el MACBA, la Fundació Miró, el Museu d’Art de Girona, el Museu del Ferrocarril de Vilanova i la Geltrú i molts d’altres, per alliberar el coneixement, compartir-lo i ampliar-lo, una manera més interessant de co-crear i fer més accessible la Cultura.

Un exemple molt interessant i proper en el temps va ser un projecte que van realitzar amb la Fundació Miró en motiu de l’exposició Joan Miró. L’escala de l’evasió on al costat de cada obra s’hi va enganxar un codi QR que llegies des del teu dispositiu mòbil i accedies al corresponent article de la Viquipèdia. Per assegurar la qualitat de cadascun dels articles, van fer una marató d’edicions amb voluntaris vikipedistes, professionals i gent interessada a la Biblioteca de la Fundació Miró per ampliar i millorar els articles amb la documentació, catàlegs i llibres que els va cedir el museu.

Així que a Sant Boi ens hem engrescat i el Museu de Sant Boi s’ha ofert per a reunir a totes les persones que -amb un mínim d’experiència tecnològica i interès per l’entorn local- vulguin animar-se a omplir la Vikipèdia de continguts santboians… T’interessa el patrimoni, la cultura popular, els esports, la salut, l’associacionisme o l’entorn natural del teu entorn? Doncs t’hi esperem! Si tens ganes de passar una bona estona, aprendre, col·laborar i participar, doncs apropa-t’hi al taller, el glam-viki de Catalunya i els seus companys et faran saber  moltes més coses d’aquesta gran eina i a més, t’ensenyaran a editar continguts…

Tens portàtil i ganes? Doncs apunta a l’agenda:

dijous 4 d’octubre a les 19h. a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer
si vols més info o tens dubtes, pots dirigir-te a museu@santboi.cat

… no hi faltis, t’hi divertiràs!!!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s