Artclass, el llenguatge de l’art

airportrait art

T’imagines perdre la por en trencar estereotips, cercar el diàleg i fomentar la capacitat d’esperit crític? T’imagines si és mitjançant el llenguatge de l’art contemporani? I proposar-ho als joves? Doncs tot això i més és Artclass.

Artclass és un projecte ideat per Lluís Torrent, professor d’institut, membre de la Taula sectorial d’Arts visuals i de l’Associació Art públic, una entitat amb un important fons d’obres artístiques contemporànies. Tot plegat és fruit d’una reflexió basada en apropar el llenguatge de l’art contemporani a l’àmbit educatiu, d’extreure’l del seu espai natural expositiu i dur-lo fora.

I si les obres d’aquest fons entressin a l’escola i els alumnes les  reinterpretessin individual i col.lectivament i en treiessin converses, motivacions i cadascú ho expressés amb la seva pròpia obra artística? Doncs això és el què s’està fent des de fa uns mesos a tres escoles santboianes: l’Escola Ceip Parellada, l’Escola Ciurana i l’Escola Montbaig. Artclass fa propostes educatives, dóna pautes als mestres per aplicar l’art a matèries artístiques i a d’altres matèries curriculars com l’educació física o la música.

L’art, llenguatge i eina, mediador cultural i eina de transformació social… Molta feina i molta sort!

Anuncis

Trackbacks

  1. […] passant per  l’expressionisme  abstracte i  l’art pop. Els alumnes del projecte ArtClass han  trobat en l’escena principal de la llegenda de Sant Jordi una important font d’ […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s