La dignitat de l’argila

SAM_4940

Manuel Morales és escultor, performer i vodeoartista santboià format a Catalunya.

Fundador del Festival internacional de performace a Barcelona. La seva trajectòria artística està feta de ponts pedagògics –en paraules seves– en companyia del mestratge dels existencialistes Viktor Frankl, Albert Camus, del seu mestre Juan de Andrés, durant molts anys motor de l’escola d’arts plàstiques de Can Massallera de Sant Boi i que el portà a l’universalitat de Torres García fins arribar a fer seva la màxima de Beuys “Cada home, un artista”.

El 19 de desembre presenta a LaSaleta Can Castells, Centre d’Art, la seva instal·lació “LA VENUS DE SEFIROT” 2012.

Aquesta instal·lacAC12 instalaciovenussefirotió és un treball previ al projecte La Dignitat de L’Argila, que s’obrirà al públic el 10 de gener al Centre d’Art de Can Castells on romandrà fins el 23 de febrer de 2013.

El projecte és una indagació creativa sobre l’orígen, la matèria de que està fet el món i una reflexió d’inici sobre matèria i espiritualitat: l’argila com a generadora de vida latent, la música com a lloc de l’ànima, o l’ànima com el lloc de la cançó, de la paraula poètica…

Manuel Morales voreja i s’endinsa en les històries fundacionals i en troba la relació mitjançat imatges de paisatges urbans de Sant Boi on l’argila n’és reivindicada,  escultures, referències comunes, la poesia, la maternitat i fins i tot el Plà Cerdà o la performance “Tortas para matar el hambre” que clourà l’inauguració.

 “Hafiz, un dels grans poetes de l’antiga Pèrsia, diu la llegenda següent: “Déu va fer una estàtua de fang. Va modelar el fang a la seva semblança. Volia insuflar ànima a aquesta estàtua. Però l’ànima no es deixava atrapar. Doncs resideix en la seva naturalesa el desig de ser volàtil i lliure…”

 No us ho perdeu.

Centre d’Art Can Castells
10 de gener’13 – 23 de febrer’13

Anuncis

Trackbacks

  1. […] de Barcelona, eBent el 2000. Manuel Morales inugura demà, dia 10 de gener, la seva exposició “La dignidad de la arcilla” al Centre d’Art Can Castells, on romandrà fins el 23 de […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s