El mes de març i les dones

vuit

El mes de març les activitats al voltant de les dones es succeeixen. L’any 1977, les Nacions Unides van adoptar una resolució convidant als països a dedicar un dia a la celebració dels drets de les dones i de la pau internacional. El 8 de març va esdevenir la data escollida com a Dia Internacional de la Dona a la gran majoria dels països.

Aquell mític 8 de març que celebrem amb més festa o menys, ha donat peu a un dels últims grans canvis  de la història, i és el de ressituar el lloc de les dones al món, en tots els seus aspectes.

El mes de març les activitats al voltant de les dones es succeeixen. Enguany podreu assistir a xerrades, reflexions històriques o literàries, de les estrictament reivindicatives fins les que són mostra de la producció de les dones, tan artística, social o de qualsevol altre tipus, representacions teatrals, exposicions, etc.

Algunes no estan específicament programades per commemorar, són el resultat final, (un dels…) de tota aquesta feina feta, d’altre banda, interminable, sembla.

El dia 14 de març, al Museu de Sant Boi- Can Barraquer podreu asistir a una xerrada sobre les Harpies, aquestes representacions femenines de la mitologia grega que han donat nom, como moltes altres, a una manera de ser de les dones, com un insult, un retret, obviant d’altres explicacions potser molt més interessants, fins i tot. En aquesta xerrada podreu trobar més vessants d’aquesta paraula i la seva història. I diumenge 17 de març, també seguirem amb les Harpies però realitzant un taller, on farem un puzzle i un mòbil que ens protegiran de tota clase de perills.

Des del dia 1 al 9 de març a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer  podreu visitar l’Exposició “Dones i música”, una selecció de llibres i audiovisuals sobre les dones i les activitats musicals.

El 17 de març, i dins de la programació de Teatre de primavera, una obra que ens parla i ens mostra alguns dels problemes femenins de les dones de més de trenta. El ara o mai, que moltes reconeixeran en aquesta obra divertida i desmitificadora. Confessions de dones de 30.

La tertúlia poètica del 20 de març anirà al voltant de l’Alfonsina Storni, una poetessa feminista i d’esperit lliure. Va fer una vida dedicada a la poesia i va ser de les poques dones poetesses que van destacar a Amèrica Llatina i va formar part del cercle de grans poetes.

Alfonsina Storni va néixer a Capriasca, Suïssa, el 1892, però als quatre anys va marxar cap a l’Argentina, país que la va acollir amb la seva nacionalitat. Des de molt nena va començar a treballar com a mestra, fent els seus primers treballs de poetessa sota el pseudònim de TaoLao. Va ser guardonada amb molts premis literaris que la van fer coneguda àmpliament en tots els països llatinoamericans, destacant entre les seves obres «Languidez», «El dulce daño» y «La inquietud del rosal». Es va treure la vida el 1938.

+info sobre activitats del Dia internacional de la Dona aquí

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s