Abans i després de Sant Jordi. Signatures

Ja és costum que l’anada a Barcelona del dia de Sant Jordi passi per espantar-se al voler passejar per les Rambles i no poder de tanta gent que hi ha… i molta gent de la que hi ha està esperant en filera -mentre altres miren- que les figures mediàtiques signin el darrer llibre que han publicat… encara que no sigui pa del dia, encara que ja faci mesos que viatja de mà en mà, de llibreria en llibreria.
A indrets menys freqüentats però no tant com perquè la diada s’oblidi de passar per allà, també trobareu escriptores i escriptors signant la seva producció, potser una mica menys agobiats que els de les Rambles però deu n’hi do. Fa un temps alguns escriptors de Barcelona varen obrir casa seva perque els seus lectors anèssin allà abuscar el seu llibre signat.

Però a tots el barris, en qualsevol indret trobareu una tauleta amb llibres, amb roses i amb una creixent oferta de llibre de segona mà on de tant en tant podeu trobar alguna joia literària despistada. A més a més de les ofertes de nanos d’escoles o d’instituts que liquiden els seus llibres de lectura, per a recollir diners pel viatge de fi de curs, i fins i tot trobareu pins amb dracs arribats de molt lluny, roses d’artesania de feltre, de paper o de ceràmica, a Sant Boi fins i tot hi ha un artesà que les ven de ferro policromat.

Rosas de pitiminí. Ref.rosaram-03
Aquest panorama comercial cent per cent fa que als pobles petits hi hagi poques signatures mediàtiques el dia de Sant Jordi, gairebé tots són a les Rambles de Barcelona, i que en tot cas signin escriptores o escriptors locals, cosa que és d’agrair, i gairebé en tots els casos les signatures es fan abans o després de Sant Jordi.

D’això, de totes aquestes signatures -i de les que cauen per Sant Jordi- us en volem parlar avui.

El dia 18 a les 19 hores, la biblioteca Jordi Rubió i Balaguer presenta en col·laboració amb el Clúster de Salut mental de Catalunya i L’Associació Equilibri el llibre de l’escriptor Raul Velasco, El escritofrénico, un tratado sobre la curación de la psicosis. Marcos, el seu jove protagonista, està convençut de ser creador d’obres d’art no reconegudes…

escritofrénico
El dia 23, gaudirem d’una signatura molt especial: el dibuixant Nacho Fernández, de 17.30 a 19 h. signarà els seus còmics a la carpa de les biblioteques de la plaça de l’Ajuntament. L’artista bilbaí juntament amb el guionista Francisco Pérez Navarro, han publicat El Supergrupo 1: El súperretorno. Aquest còmic obre una nova etapa del grup de superherois més disparatat de les nostres vinyetes, 33 anys després de la seva aparició a les pàgines de SuperLópez.

portada-supergrupo-edt

L’escriptor del barri de Marianao José Luis Espejo signarà llibres i participarà en una Taula Rodona al Casal de barri  de Marianano al voltant de la hipòtesi de l’estada de Leonardo Da Vinci a Montserrat, que apareix en els llibres ” El viaje secreto de Leonardo Da Vinci”, i “Los mensajes ocultos de Leonardo Da Vinci”.

davinci

El mateix dia 23 a la carpa de la Llibreria les Hores de la Rambla de Sant Boi, signarà els seus llibres la santboiana Raquel Garcia Ulldemolins,  entre d’altres Canallades gràfiques i el darrer llibre Mati y sus mateaventuras hasta el infinito y más allá, en col·laboració amb la matemàtica sevillana Clara Grima. Tothom que vagi a buscar el seu exemplar signat rebrà l’obsequi d’una reproducció de una de les seves il·lustracions.

Les_Hores_p

A la carpa de la Llibreria Barbus a la Rambla, de 17 a 19 h. signarà el seu llibre La leyenda del sueño l’escriptora santboiana Rocío Pérez Soriano.
laleyendadelsueño

A la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer també, el dia 24 es presenta el llibre La bossa d’Isavarre de Raul Adroher, una reflexió sobre el poder i el seus mecanismes interns, mecanismes que donen la clau del comportament de la classe política.

product_thumbnail

I fins aquí la informació que tenim a hores d’ara dels llibres que es signaran per Sant Jordi o pels voltants. Si en sabeu d’algun altre, us agrairem la info. I esperem que alguns d’aquests o algun altre dels que podreu trobar a les set llibreries instal·lades a la Rambla de Sant Boi sigui del vostre gust. Ah, i no us oblideu, les llibreries resten obertes tot l’any.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s