Programa Hermes: El Museu social de Sant Boi

Portes i Finestres

El Museu de Sant Boi lidera des de fa 9 anys un programa pilot de col.laboració europea, el programa Hermes, que al principi va comptar amb la participació de l’associació VS Art (amb seu a l’Hospital Sainte Périne de París), i que ara col.labora juntament amb la Unitat d’Inclusió Social i Igualtat municipal i 10 clíniques del Parc sanitari Sant Joan de Déu i l’ Hospital Benito Menni, s’ha anat consolidant any rera any. Enguany Hermes és un dels programes clau del propi Museu i el seu valor afegit en el territori.

El Museu de Sant Boi és un dels pocs complexes museístics pioners que desenvolupen una gestió cultural en clau de teràpia psicosocial per a col.lectius amb altres capacitats. Amb l’ús de diferents teràpies com dinàmiques teatrals i corporals, l’artteràpia o la musicoteràpia, es preten que els nostres ciutadans gaudeixin del patrimoni, de l’art i de la cultura per a millorar la seva qualitat de vida a partir de la cultura accessible.

Aquest diumenge el programa Hermes fa la presentació pública participativa dels projectes que ha anat treballant els quatre últims mesos, per a què tots plegats els gaudim i hi participem en les activitats que ens proposaran in situ: Portes i Finestres, un passeig pel Barri Antic centrat en el tuneig d’aquests elements, instal·lacions i performances.
Enguany, l’Agrupament Escolta Sant Ramon Nonat també hi participarà, fent realitat que sí és possible promoure espais de convivència i participació entre diferents col.lectius…. Vine, coneixe’ls i participa, t’agradarà, garantit!

Anuncis

Trackbacks

  1. […] I és això el què el Museu posa en pràctica des de fa més de deu anys, un programa pilot, el programa Hermes, amb la col·laboració de la Unitat d’Inclusió Social i Igualtat municipal i 10 clíniques del […]

  2. […] de deu anys de projectes i experiència acumulada amb el programa Hermes, hem arribat a la conclusió que els usuaris i usuàries han de tenir un rol proactiu en els […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s