Teatre a Sant Boi. Antonio Juárez

toni

El teatre a Sant Boi ha viscut diferents moments i en diferents espais: tardes i nits de funcions, tant professionals com amateurs, a l’Ateneu Santboià, al Familiar, a les instal·lacions de l’Hospital Psiquiàtric, fins i tot el poliesportiu de la Parellada… temps de teatre professional a l’Ateneu Santboià, on vàrem veure els Joglars, el Comediants, la Cuadra de Sevilla, el Makinavaja i la Lloll Bertran, entre molts d’altres,  temps de Mostra de teatre de les escoles que durant anys es va poder fer a l’Ateneu Familiar, temps de la Mostra de Teatre Amateur a l’Ateneu Santboià, i tots els participant d’aquests temps varen acabar mostrant les seves obres a can Massallera, la vella fàbrica modernista, ja recuperada per a la ciutat.

Històries de teatre a Sant Boi en tenim unes cuantes, que us anirem explicant en aquest bloc.

Avui fem un bucle i trobem que al teatret de Cal Ninyo a La Companyia Hangar presenta la obra Quan els tomàquets tenien gust de tomàquet, dirigida per Carlos Ibarra, i l’actor Antonio Juàrez (amb col·laboracions itinerants).

Els vells espectadors fidels de la Mostra de teatre Amateur recordaran un grup que es deia LQ i que va participar en alguna de les darreres edicions de la Mostra.

Allà es va poder veure a l’Antonio Juàrez, santboià, i enamorat del teatre. L’Antonio Juàrez és l’actor de QUAN ELS TOMÀQUETS TENIEN GUST DE TOMÀQUET, que és, de moment, el darrer montatge on participa, i que aquest dia 5 de juliol podreu veure a cal Ninyo.

El camí dels teatrers és costerut però la constància a vegades és premiada. En Toni participà en diversos montatjes de la companyia El Bastidor, comença estudis d’Art Dramàtic al Centre d´estudis Cinematogràfics de Catalunya (CECC) i en el Laboratori del Teatre dirigit per Joan Guasky, seminaris específics d’estiu tant a Madrid como a Barcelona amb grans profesionals de l’escena teatral tant espanyola com europea.

La primera companyia profesional fou El Borinot Teatre. A 1998 forma amb Josue Guasch la companyia de teatre Q3 amb la que presenten tres montatges. Ningún torero sin Cornada, La Historia del Cine.no es y Cuentos de Andersen. Amb la primera de les tres viatjen a diferents llocs de la geografia espanyola aconseguint algún que altre èxit.

L’ Antonio Juárez ha treballat molt aquests anys, ha jugat en totes les lligues on calgui un actor… A finals de 2012 va impartir un work in progress sobre Shakespeare dirigit per Dougal Bruce-Lockhart de la Propeller Theatre Company de Londres. Ha aprés i ha ensenyat, ha participat en projectes aliens i ha preparat els propis, el podreu trobar en petits muntatges de micro teatre sota el nom Hangar 10. Un dels propers objetius és treballar sobre uns textos de Shakespeare ambientant-los en la societat actual per a 2013 o 2014.

Un plaer retrobar un santboià que ve de còrrer pel món i cinc cèntims del que podreu veure a cal Ninyo:

QUAN ELS TOMÀQUETS TENIEN GUST DE TOMÀQUET és un viatge que fa en Marc des de l’any 81 fins a l’actualitat a través de la paraula, la música, el moviment i la imatge. La globalització mundial coincideix amb la globalització en el gust dels tomàquets que fa que tot el que ens envolta sigui igual arreu del món. És l’olor i el gust de tomàquet el que fa despertar el personatge i comparar situacions humanes d’ara amb les que Shakespeare ens explicava en textos com Ricard III o Romeu i Julieta.
Aquest és un espectacle unipersonal on se li dóna importància a la imatge, la música i el moviment a part de la paraula. Amb un fort contingut real, la història és pura ficció encara que narra situacions conegudes de l’imaginari dels últims 35 anys com el cop d’Estat, la Barcelona post olímpica i el món després dels atemptats l’11 de setembre.

Cal Ninyo: Divendres 5 de juliol de 2013 a les 22 hores

Entrada 6 €

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s