Incerta glòria

joan sales
A la tertúlia literària de setembre parlarem de la que es considerada una de les millors novel·les catalanes sobre la guerra civil, Incerta glòria, de Joan Sales, del qual l’any passat es van celebrar els 100 anys del naixement.

Incerta glòria Premi Joanot Martorell de 1955, és una novel·la dividida en quatre parts, que té com a centre neuràlgic la guerra, presentada des de la perspectiva dels vençuts. Es tracta, però, d’una obra que l’autor va anar ampliant en les successives edicions i la traducció francesa (1962), ja més extensa que la catalana va suscitar crítiques molt elogioses, i es va comparar el seu autor amb Dostoievski, Bernanos, Greene… La quarta edició (1971) és ja la definitiva, però la darrera part -aquella ampliada-, que portava com a títol “Últimes notícies“, esdevindrà en la següent edició El vent de la nit, i serà independent.

Comptarem amb la presència de l’editora Maria Bohigas Sales, directora editorial de Club Editor i néta de l’autor i editor, que ens explicarà els trets més significatius d’en Joan Sales.

La tertúlia la conduirà la Manolita Sanz

4 de setembre a les 18.30h. a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s