Jornades Europees de Patrimoni i LAC’13, Laboratori d’art comunitari.

jep

Les Jornades Europees de Patrimoni, promogudes pel Consell d’Europa des de l’any 1991, en paraules del seu coordinador a Catalunya, Esteve Mach, tenen com a objectiu visualitzar que:

 “Europa és un patrimoni comú … Percebre la immensa varietat local del patrimoni cultural de tots els països com una riquesa comuna, del passat i del present, és una obertura mental cada dia més imprescindible per pensar i conviure com a europeus”.

Amb aquest esperit europeista, les JEP es van implementant poc a poc al nostre país. Es celebren cada darrer cap de setmana de setembre 27, 28 i 29 de setembre. A les jornades d’enguany s’han programat més de 300 activitats a tot Catalunya, amb la participació de més de 200 municipis.

El museu de Sant Boi, ja des dels seus inicis l’any 1998, ha tingut molt en compte les persones en risc d’exclusió social. Fruit de l’experiència d’aquest anys neix el LAC, Laboratori d’art comunitari, una aposta per acostar el patrimoni i l’art contemporani a persones que normalment no hi tenen accés, una proposta en clau comunitària on tots els col·lectius es trobin representats. En aquestes jornades es presentaran públicament el resultat dels treballs realitzats.

Les actuacions que es proposen són una sèrie d’instal·lacions de col·lectius artístics santboians ubicant-les dins dels espais patrimonials del Museu de Sant BoiJardins Can Torrents, Termes Romanes i Can Barraquer. Complementant aquesta tasca, també hi haurà una sèrie de tallers per a totes les edats.

Els col.lectius implicats són:
Taula Sectorial d’Arts Visuals, Institució Balmes & Humbert Ruiz, Susso Espai & Clínica Sant Carles PSSJD & Llar d’Avis Sant Josep & Humbekant, Projecte d’Art-Class, Associació Al Farah.

Aquests col.lectius interaccionaran amb artistes locals, nacionals i internacionals.
Més informació aquí

Anuncis

Trackbacks

  1. […] Comunitari LAC? Doncs aquest any torna a estar amb nosaltres! Pels despistats, el LAC és un programa que funciona fa vora de 3 anys a la ciutat, que treballa per establir sinèrgies entre les […]

  2. […] LAC és un programa que funciona fa més de 10 anys a la ciutat, que treballa per establir sinèrgies entre les […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s