Jornades de Cultura Popular i Tradicional.

 mans bN

Divendres 22 i dissabte 23 de novembre el Museu de Sant Boi – Can Barraquer acollirà les PRIMERES JORNADES DE CULTURA POPULAR I TRADICIONAL, amb la intenció de fer una reflexió conjunta entre entitats i administració. Junt amb la recentment creada Taula sectorial d’entitats de cultura popular i tradicional s’ha valorat que aquestes jornades girin al voltant dels problemes que les mateixes entitats participants identifiquen com a principals:

1. El relleu generacional de les entitats que fan cultura popular i tradicional
2. La millora del posicionament i la visibilitat de les seves manifestacions i/o activitats

Partint d’aquests dos punts s’ha plantejat realizar la següent proposta:

DIVENDRES 22 novembre

18 h. Inici de les jornades amb la presentació d’una exposició fotogràfica amb videos i elements de treball de les entitats participants.

18.30h. Taula rodona Cultura tradicional, Reptes per al s. XXI, amb la presència d’experts del món de la cultura popular, que parlaran d’experiències pràctiques i valoraran els problemes ja identificats.

Comptarem amb la participació de Jordi Bertran, gestor cultural i gerent de la Fundació Fira Mediterrània de Manresa, Carles Serret, coneixedor de primera mà de l’entorn santboià i director de l’Arxiu històric de Sant Boi, Paco Cruz, expert en temes associatius de l’ Ajuntament de Granollers, Josep Batet, coordinador en la recuperació de diferents danses tradicionals de la ciutat de Valls i membre actiu en entitats de cultura popular, un membre de la Federació Bestiari del Baix Llobregat, també Andrés Castro Merino, membre del Rolde Aragonés de Barcelona durant anys i un actiu del món associatiu santboià, a més de representants de les entitats de cultura popular de Sant Boi dels àmbits de les Cases regionals  i de la Tradició popular catalana.

21 h. Concert del grup de música Chundarata

DISSABTE 23 novembre, de 11 – 14h. i 16.30 – 18h.

11h. Com podem millorar la visibilitat del nostre projecte? Un taller pràctic on parlarem d’eines i maneres de millorar la nostra identitat com a entitat a les xarxes i fora d’elles. La intenció d’aquest espai és donar idees per visibilitzar les activitats pròpies i possibilitar el relleu generacional imprescindible per la continuitat de l’entitat.

Activitat conduïda per Carme Rodríguez, especialista en temes de comunicació cultural i xarxes, col.laboradora en projectes de patrimoni digital i actualment duent la comunicació del Festival Altaveu i la coordinació de la comunicació cultural del Dept. de Cultura.

12.30 h. Sessió formativa: Plans d’auto protecció. Un tema d’interès per a totes les associacions i personal tècnic que fan activitat al carrer i que tenen contacte amb el públic.

Activitat al càrrec de Joan Martínez Pallarés, Tècnic de protecció Civil de l’Ajuntament de Sant Boi, personal  docent al Ispc en els cursos de formació bàsica d’agents de les Policies Local i Cos de Policia de la Generalitat Mossos d’Esquadra en “Sistema de Seguretat Pública a Catalunya”.

A banda, durant tot el dia les entitats que formen la Taula sectorial de cultura popular i tradicional mostraran les seves activitats en forma d’exposició fotogràfica, videos i tallers per a infants i adults, actuacions i altres activitats.

A les 19 h. Aquestes primeres jornades finalitzaran amb una cercavila de tots els grups participants en les jornades que baixarà pel carrer l’Alou fins la plaça de l’Ajuntament on dansaran tots plegats amb gegants i gegantons, en un final de festa ple de llum, gralles, dulzaines i color.

La taula rodona de divendres i els tallers formatius de dissabte al matí es realitzaran a dins del Museu-Can Barraquer, i els tallers adreçats a grans i petits, al pati del Museu i voltants.

Les Jornades estan adreçades a les associacions vinculades amb la cultura tradicional i popular, però igualment són obertes al públic prèvia inscripció al correu cultura@santboi.cat

Aquí us podeu baixar el programa de les Jornades

Anuncis

Trackbacks

  1. […] Jornades adreçades a associacions vinculades amb la cultura tradicional i popular, també obertes al públic. Més informació aquí […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s