El procés creatiu del cartell de la Fira de la Puríssima’13

proces cartell Purissima13 petit

Des de fa uns anys el Patronat de la Fira de la Purissima encomana el seu cartell a creatius de diferents disciplines artístiques per a què dónin el seu punt de vista d’una fira que ja existeix des de fa 47 anys.

En aquesta edició i gràcies a la intensa feina realitzada des del Centre d’Art Can Castells, el gestor i col.leccionista d’art Lluís Torrents i algunes escoles de Sant Boi en el projecte  ArtClass, es va pensar de proposar al Patronat que la imatge d’aquest any també fos treballada des del vessant escolar.

Lluís Torrents, com a director del projecte i especialista en disciplines contemporànies, va començar a treballar fa uns mesos amb alumnes del col.legi Rafael Casanova i alumnes de l’Institut Rafael Casanova (de 2on i 3er d’ESO) aquesta proposta de cartell a partir de l’obra del mestre manierista italià Giuseppe Arcimboldo . Aquest artista del s. XVI de finals del renaixement, feia representacions manieristes del rostre humà a partir de flors, fruites, etc. Amb aquest referent inicial i amb una tasca pedagògica intensa en la introducció al llenguatge contemporani, va engrescar aquests joves a tirar endavant el projecte.

A partir de l’imaginari d’aquests alumnes sobre la seva idea del què era per a ells la Fira, quins records tenien d’altres edicions i les experiències gratificants que els podia haver donat, van plasmar-ho plàsticament. Tota la  performàtica, el procés, el concepte i el desenvolupament es veurà reflectit en una petita exposició que es podrà veure durant els dies de la Purissima a l’espai firal de l’Ajuntament.

L’oportunitat d’apropar el món de l’art contemporani a col.lectius més llunyans és una experiència molt gratificant, i el resultat magnífic aquí el teniu… Enhorabona a Achraf Amial, Brayan Duverge Méndez, César Reyes Siles, David Hidalgo Martínez, Hicham Zariouh, Laurentiu Oprea Florentin, Noureddine el Meftah, Patryk Wozniak, Wajahat Ali, Youssef Midini i els professors Maria José Gómez i Núria Coma!

Trackbacks

  1. […] El procés creatiu del cartell de la Fira de la Puríssima’13 […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s