Els orígens del projecte teatral col.laboratiu ONZE.NOU.CATORZE

makingof1714a

La Taula Sectorial d’Arts Escèniques és una plataforma de debat sobre el teatre i la dansa que acull persones i grups interessats en aprofundir i millorar l’estat de les arts escèniques a Sant Boi.

Un dels primers fruits del seu treball ha estat col·laborar a l’espectacle ONZE.NOU.CATORZE (1714), una obra realitzada per la companyia Zitzània Teatre, responsable d’alguns èxits com el musical Trifulques de la Catalana Tribu, i on s’han incorporat membres dels grups de teatre santboians Tafur, Les Llunes, Grup de Teatre de Cal Ninyo i Tripijoc.

El passat 6 de febrer, vint-i-cinc persones de totes les edats, van començar els assajos per preparar aquesta obra teatral musicada, un muntatge que tindrem l’oportunitat de veure a Can Massallera el proper 20 de maig dins els actes de la Festa Major.

A més dels intèrprets santboians, tenim un elenc important d’actors i actrius reconeguts, com en Marc Balaguer (Polseres Vermelles), la cantant Aina Sánchez o Feliu Formosa (Premi d’Honor de les Lletres Catalanes), entre d’altres. El text i la dramatúrgia són de Víctor Alexandre, Pere Planella i Roger Cónsul i la música de Toni Xuclà i Joan Vilamala.

Els primers assatjos es dedicaran a la lectura del text i el repartiment dels papers. Dirigits per Josep Sabat (Nano), formador en teatre que condueix grups de teatre a Cal Ninyo, aniran realitzant aquests exercicis i més endavant s’aprofundirà en la dramatúrgia i en la preparació de les cançons incloses en el muntatge.

Cal destacar l’entusiasme amb el que aquests afeccionats al teatre han acceptat el repte de participar en un projecte seriós i professional i de gran actualitat, fer un espectacle teatral i musical sobre les últimes hores del que va succeir el 11 de setembre de 1714.

Mingo Ramos
Tècnic de Cultura i responsable programació Temporada Arts Escèniques i Música

A partir d’aquí, us anirem explicant les novetats setmanals d’aquest procés participatiu teatral tan engrescador a la secció d’aquest web ‘Making of de Onze.Nou.Catorze 1714’… I enhorabona als actors!

Si vols llegir més entrades de la matexa secció Making of Onze.Nou.Catorze pots fer-ho aquí.

Anuncis

Trackbacks

  1. […] municipal responsable de la programació d’Arts Escèniques i coordinador del projecte  Onze.Nou.Catorce (1714), l’obra teatral que es presentarà durant els dies de Festa Major i que ha comptat amb la […]

  2. […] Sabat és el responsable de la direcció d’artistes en el projecte Onze.Nou.Catorce (1714), l’obra teatral que es presentarà durant els dies de Festa Major i que ha comptat amb la […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s