‘Cos i Temps’, la dona i la seva relació amb l’art

Cos i Temps petit

Un recorregut visual i sonor sobre la representació crítica del cos de la dona i la seva simbologia des dels anys 60 fins a l’actualitat a la història de l’art. Això és ‘Cos i Temps’, la nova exposició que aquests dies i fins el 5 d’abril podem veure i viure al Centre d’Art Can Castells i que usa la videoperformance com a llenguatge de reivindicació.

La proposta artística de la mostra presentarà varies peces de videperformance d’artistes i col.lectius nacionals i internacionals, com Divine, actor i performer nordamericà conegut per haver col.laborat diversos cops amb el director John Waters. També hi haurà algunes sèries fotogràfiques de membres del col.lectiu feminista ucraïnés Femen i de l’ artista sueco-filipina Cuenca Rasmunssen, una creadora d’un estil humorístic alhora que crític i sensible, i que es considera a ella mateixa ‘una escultura vivent que parla i que diu que els rols l’ajuden a expressar coses amb paraules’.

Per arrodonir aquesta mostra, el 14 de març hi haurà una interessant  taula rodona que girarà al voltant d’aquesta relació dona i art i la seva representació com a subjecte autobiogràfic. Les ponents seran especialistes que abordaran el tema des de diferents perspectives, com Laia Manonelles, investigadora i professora d’Història de l’Art a la Universitat de Barcelona, Eugènia Espinosa, psicòloga i representant del col.lectiu DEMAC que promou l’ús de la paraula escrita entre dones d’altres nacionalitats i promoure la seva pràctica i Montse Saladrigas, directora del  IES Rafael Casanova que parlarà sobre el gènere a les escoles actuals.

Tot plegat una proposta bastant complerta sobre un tema de rabiosa actualitat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s