Entrevista amb Josep Sabat, ONZE.NOU.CATORZE (1714)

makingof1714l

Josep Sabat és el responsable de la direcció d’artistes en el projecte Onze.Nou.Catorce (1714), l’obra teatral que es presentarà durant els dies de Festa Major i que ha comptat amb la participació de la Companyia Zitzània i actors de diferents companyies de teatre novell de Sant Boi. En Nano, que és tal com el coneixen molts, té una dilatada trajectòria en dinamitzar grups d’arts escèniques. Amb gust, ens hi ha respòs aquest qüestionari, una interessant manera de valorar, des del seu punt de vista, aquest singular procés de treball:

1. Quines dificultats i avantatges has tingut a l’hora de combinar actors amateurs i professionals?

Res de dificultats, tot són avantatges. És qüestió de fer compatible el ritme de treball d´uns i altres. Pel amateurs és una gran experiència poder compartir escena amb actors professionals i veure la seva manera d’interpretar. I pels professionals és enriquidor gaudir de l il·lusió i esforç que transmeten els actors amateurs. En definitiva un experiència positiva per uns i altres.

2. Què comporta treballar amb gent i experiències de diferent procedència?

Ha sigut fantàstic, son gent molt respectuosa, escolten, accepten, s’ajuden… El fet de ser un espectacle en català en què hi participen moltes persones castellanoparlants, ha suposat un esforç addicional pels actors, han fet un gran treball en la dicció i la pronunciació. Tots plegats han entès perfectament els fonaments de l’ obra.

3. Com ha estat dirigir a petits i grans?

Molt satisfactori, els petits han treballat posant-hi moltes ganes, han gaudit compartint escenari amb els grans i han viscut experiències noves compartint-les amb pares i familiars.

4. Què en trauries de positiu en l’àmbit personal d’aquesta experiència?

Com no, poder barrejar diferents nivells interpretatius, amb un únic destí, fer una bona feina escènica, intentant mantenir una posada en escena compacte, oferint al públic una obra de teatre en majúscules, on es valori l’ esforç col·lectiu.

També m’ha agradaria agrair la confiança que va posar en Domingo Ramos i el gran treball que ha fet, dins i fora del seu context. I com no agrair a Roger Cònsul i a Pere Planella la confiança dipositada per poder compartir la direcció de Onze. Nou. CATorze. Gràcies a la col·laboració del casal de Cal Ninyo i al Museu per deixar l’ espai per assajos i a Can Massallera per ser l’ espai idoni per fer l’ estrena.

5. Què milloraries de cara a altres col·laboracions semblants?

La veritat és que s’ha fet una molt bona feina en tots els àmbits. El més important és valorar que Sant Boi és emprenedor i capaç de fer moltes coses gràcies a la seva gent… endavant amb la cultura i endavant amb el màxim suport institucional.

Trackbacks

  1. […] treball local l’ha dirigit el Josep Sabat (el Nano), conegut per la seva llarga tasca docent en […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s