Festa Major’14 i les places

FM Ajuntament.jpeg
Places, llocs on reunir-se, on parar una estona, on fer-la petar, on seure i trobar una mica de pau, on celebrar… la mateixa definició d’agora, com a lloc físic i com a activitat que s’hi desenvolupa ens porta a sentir agraiment quan trobes una placeta enmig d’un munt de cases que s’entrecreuen, o quan arribes a una plaça on uns músics o un titellaires desenvolupen la seva activitat que els és pròpia. Així mateix, no hi ha festa o ballada a l’aire lliure més viscuda que les que succeeixen a les places.

No tot es pot fer al carrer, però la ciutat tal com l’hem entès fins ara es construeix, sobretot, entorn de l’agora, de l’espai públic per a la trobada. Els carrers i les places no són o no haurien de ser simples espais de transició entre edificis amb funcions específiques; l’espai públic és i ha de ser, també, el lloc “on hi passen coses”. I perquè hi passin coses aquests llocs han d’estar ben situats i comunicats i han de tenir unes dimensions proporcionades a la població a la qual vol ser útils.

Tot això per explicar que a les ciutats, petites o grans, i Sant Boi no n’és cap excepció, quan arriba Festa Major, i en altres esdeveniments també, però per Festa Major on millor es viu és a les places.

A la Plaça de l’Ajuntament es llegeix el pregó que dona el tret de sortida a la primera jornada de Festa, sortirà el Correfoc i començarà el Ball de Festa Major amb la Selvatana, allà es ballaran sardanes, tenen cita els Gegants que després, en acabar la cercavila ballaran en una altra plaça, l’amfiteatre del parc de la Muntanyeta, un lloc privilegiat, els Grallers es trobaran també per a començar les matinades de gralles i despertar als que dormen després de la festa i els que no, també, l’alumnat de l’Escola de Música sortirà i escamparà el seu repertori, tant l’instrumental com el coral, des de la plaça i pels carrers del Nucli antic, s’enlairaran els Castellers, i molt aprop les Puntaires faran saltar els boixets, a la Rambla, i per qui vulgui moure’s al ritme de llatins fins el rock, el funk i la samba gafieira, l’orquestra Gafieirada tocarà; i també, els Balls de saló, amb la tradicional exhibició a càrrec de les millor parelles professionals i les coreografies de l’alumnat de l’Estudi… I tot això a la plaça on comença i acaba tot.

La Plaça de l’Agricultura aquest any estrena activitats de matí i tarda. La música serà la reina de la plaça aquesta Festa Major.  Des de standards de jazz, blues, soul, passant per temes propis, o música de pel·lícules, temes populars i tradicionals en els Vermuts musicals amb actuacions d’artistes locals: Pep Ventura, l’Agrupament musical Sant Josep Obrer, la Big Band Cultura F, Extremband  i Va de Vent…

I a la nit la plaça serà una gran pista de ball per gaudir de formacions tan conegudes com La Fundación Tony Manero, Canteca de Macao, La Salseta del Poble Sec i Tour 40, Las Soles, convidades del festival flamenc, el grup santboià Cucarachas Enojadas…

+info: programa de Festa Major

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s