Què hi haurà al LAC aquest 2014?

En aquesta edició’14 el LAC Laboratori d’Art Comunitari gira entorn al s. XVIII i la commemoració del Tricentenari i els fets del 1714. Envoltats d’aquest context, les propostes que es presenten realitzen una immersió històrica i interpreten en clau contemporània diferents àmbits de la vida en aquell segle.


1. PÈRGOLA

El gust barroc per l’artificialitat i la teatralitat, també va trobar la seva expressió en els jardins. Sota l’influença de l’urbanisme i l’arquitectura, aquests espais de gaudi van omplir-se d’arcs de triomf, teatres, grutes i un element recurrent van ser les pèrgoles. Les opulències dels jardins barrocs contrastaven amb les enormes diferències socials. I ara, han canviat molt les coses? Aquesta és la pregunta que aquesta peça planteja. La ceramista Zita Rodrigues, qui treballarà amb les clíniques i els col·lectius específics, i l’artista Manuel Morales, qui des del Centre d’Art Lluís Castells, conduiran la proposta.

Entitats que hi participen: Fundació Cassià Just, Llar d’Avis Sant Josep; Escola Pedagogium COS; Escola Vedruna, Hospital de Sant Joan de Deu: SERPI, Santa Anna, C:O: Sant Jordi, Aguts i Subaguts; Germanes Hospitalàries-Benito Menni:Centre de dia, MILLE i DISMIS. Grup d’alumnes del Centre d’Art Lluís Castells, Presó de 4 Camins.

LAC14 article1
2. PUNTO

Un projecte pensat i conduït per Vitor Bastos, dissenyador brasileny i un brillant curriculum com a creatiu i comunicador de moda. El projecte va començar amb una visita am MNAC a la sala Barroca, classes de punt i pullovers manufacturats inspirats en les obres visitades.

Entitats que hi participen: Grup d’Alfabetització de dones de Sant Boi. Associació de Dones de Sant Boi.

LAC14 article2

3. EXPRESIONES

Instal·lació ceràmica als jardins de Can Torrents. S’ha treballat amb un dels col.lectius més oblidats, el presidiari. De la mà de la ceramista Zita Rodrigues i Presó de la Model, i en col·laboració amb l’Associació de Ceramistes de Catalunya s’exposarà una instal.lació amb gran força expressiva.

LAC14 article3

4. LLUM

La instal·lació, va ser el resultat d’un treball dut a termes entre el  Grup d’Alfabetització de l’Ajuntament de Sant Boi, l’Associació de Dones de Sant Boi i l’acadèmia Fipball de Sant Boi.

A moltes cultures – i encara ara – el factor humà ha discriminat les persones diverses, les minories, les quals han estat més fàcil d’estimatigzar i sotmetre. La vida de moltes d’aquestes persones, ha estat envoltada de por i de foscor. Aquest és un homenatge a totes aquestes persones que han viscut en la foscor. Va ser realment el s. XVIII el Siglo de las Luces?

Una proposta en format videoart realitzada per l’artista d’origen serbi Yelena Cvejic.

LAC14 article7

5. ART IN THE PARK & FRIENDS

Art in the Park és uns proposta d’art comunitari, que es desenvolupa al Burgess Park  de Londres. Compten amb un grup d’artistes multidisciplinars, que fan classes de ceràmica, dibuix, processos creatius a diferents col·lectius, amb la voluntat d’acostar l’art i la creativitat a tothom. Els artistes que hi faran part: Jenny Elliot & Andrea Sinclair, Fumiko Nakajima, Bill Hudson, Ana Novella, Anna Claret.

 

 

I MÉS
Actuacions musicals.
El divendres 26 a les 18h. s’inauguren les LAC a Can Torrents amb una visita a les instal·lacions artístiques i actuació d’ Àngel Mateo, clarinet, de l’Associació  Equilibri.

I dissabte 27 a les 20.30h. als Jardins de Can Torrents Primo Gabbiano + Visual Pal, la presentació del projecte SB ,un concert de música i vídeo experimental amb sons i imatges enregistrades a Sant Boi. Una combinació de textures i de significats oberts…una visió no narrativa d’un ciutat.
I a les 22h. DJ Morsa & i DJ convidats sorpresa.

Tallers.
I diumenge 28 a les 12h. a Can Barraquer, Taller creatiu familiar amb argil.la, a càrrec de Manuel Morales i Zita Rodrigues. També es podrà participar de la instal·lació Pèrgola.

Dissabte hi haurà servei de bar a càrrec dels Amics de Cal Ninyo.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s