Entrevista amb el col.lectiu artístic WE ART

WeArt1

Aquest passat cap de setmana es va celebrar al Centre d’Art el primer aniversari del col.lectiu We Art. We Art és una nova entitat artística santboiana que reuneix a més de 60 creadors de la ciutat que vol referenciar-se com a plataforma per apropar el món de les arts en general al carrer.

Malgrat que han volgut pendre’s aquesta setmana de descans, els resulta impossible desconnectar de We Art, i ens han respós encantades a les preguntes que els hem fet per conèixe’ls i saber els resultats d’aquest aniversari celebrat.

Què és We Art?
We Art és una associació sense ànim de lucre que va néixer el 31 d’octubre de 2013. En aquest projecte ens vam engrescar 6 noies joves, i actualment som 4 les que hi seguim submergides. Vam néixer com una associació d’artistes i artesans, tot i que la nostra intenció és poder abarcar en un futur no molt llunyà tots els àmbits de l’art, com ara la música, la poesia, la dansa, el cinema, l’arquitectura…​ En aquest any de vida, hem pogut participar i organitzar diverses mostres d’artesania, entre elles la de la festa del nostre primer ​aniversari, sempre amb una mostra força representativa dels aproximadament 60 socis que ens han fet costat durant aquest primer any, tot i que sempre diem que We Art som tots.

Com i arran de què va sorgir la idea d’agrupar-vos?
​Rondava el Nadal de 2012, i ​les sis ens vam ​trobar immerses en un projecte pilot del Departament de ​Jo​ventut de​ ​l’Ajuntament​ ​de Sant Boi​. ​Després del Mercat d’Art Jove de la Fira de la Puríssima ens van proposar diversos mercats d’artesania jove itinerants.​ Després d’un any de la mà del Departament, vam decidir llençar-nos a la piscina, teníem ganes de fer coses, crear conjuntament, trobar un espai per als artistes del poble, crear una sinergia entre les diferents disciplines artístiques, una plataforma on poder intercanviar opinions… Va ser llavors quan vam decidir que no en teníem prou​,​ i després d’alguns mesos va néixer We Art.

Cerqueu més participació? De quina manera?
Si, volem que la familia We Art continui creixent tant amb integrants dins del col•lectiu com també participació ciutadana. Una manera de fer-ho és oferint activitats puntuals d’interès per a tots els targets. I fent difusió mitjançant les vies que tenim a l’abast.

Què creieu que falta a Sant Boi quant a arts i participació?
Estem molt satisfetes de totes les iniciatives ciutadanes, grupals com la nostra, o particulars, que estan sorgint a nivell cultural. Tot i que es difícil, tornar a fer que la gent es quedi al poble, fem un reclam a totes les entitats culturals i d’altres àmbits, que actualment estan en actiu, perquè participin en esdeveniments formatius, o festius per apropar-se de nou a la ciutadania.

WeArt

Quina ha estat la vostra valoració de la festa de primer aniversari?
​Estem molt contentes, ja que la feina que hem estat fent les quatre des d’abans de l’estiu ha donat els seus fruits. Considerem que va ser un èxit de públic i tots els ciutadans que es van acostar a la nostra festa d’aniversari van poder gaudir de les activitats que vam programar per a totes les edats, i pensades també per a gaudir d’un cap de setmana en família: des de l’animació infantil, la globoflèxia, el maquillatge, la màgia i l’estirada de la pinyata per als més petits de la casa, la mostra d’artesania amb els productes únics fets a mà pels nostres socis, els concerts per a tots els públics, el dinar popular, fins als tasts de vi i cervesa per als més grans de cada casa.

Vam anar cap a casa d’allò més cansades però contentes, veient com el nostre projecte es va fent gran​, valorant els comentaris positius i prenent nota de les crítiques per a seguir millorant dia rere dia, tenint en compte que mai havíem fet abans una festa d’aquestes dimensions.

Quins són els vostres següents projectes?
​El projecte més immediat serà tornar a participar en la iniciativa de Viu El Carrer, que tindrà lloc els dissabtes 13, 20 i 27 de desembre, i 3 de gener. Estarem a tocar de la plaça Catalunya amb les nostres creacions úniques, i volem donar l’oportunitat a tots els ciutadans que aprofitin per a comprar o encarregar els seus regals únics i personalitzats per a aquestes festes. Podreu donar-vos un caprici o obsequiar els vostres familiars i amics amb peces fetes amb molta cura i dedicació. Després d’això farem uns dies de descans, i els propòsits per al 2015 són varis: ​acabar de consolidar-nos al poble, trobar un espai on poder realitzar mostres de com es realitz​en​ els nostres productes​ (tallers, exposicions…)​​

We Art equip
Neus, Raquel, Natalia & Aïda

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s