Cavalcada de Reis 2015 a Sant Boi: de com s’organitza una cavalcada reial.

 

Reis15
Des del passat mes de juliol, les entitats ciutadanes santboianes ja estaven reunint-se amb els i les tècniques de l’Ajuntament. Es parla de com s’ho han de manegar perquè els mags d’Orient no arribin tots sols a Sant Boi, es busca un tema comú per a què les carrosses d’acompanyament llueixin amb harmonia, es planifica la tasca de les brigades municipals per a cobrir necessitats logístiques, com tindrà cura la policia municipal de la seguretat de la cercavila i de com el Departament de Cultura que anirà coordinant les entitats, grups i voluntaris. També es comptarà amb l’ajut de persones expertes en temes artístics per a monitoritzar la construcció i decoració de les carrosses del seguici, artistes d’animació i músics, tots de grups de gent disposada a fer de la tarda del dia 5 de gener, l’arribada dels reis a Sant Boi, una passejada que llueixi amb gràcia, i que la seva arribada a la Plaça on els serà lliurada la clau de la ciutat, vagi acompanyada de música, i sobretot, que quan tot acabi, els nens i les nenes se’n vagin a dormir amb els somnis enriquits a la Nit de reis.

Cada any, aquesta taula tècnica composta d’associacions ciutadanes de tota mena i de personal municipal, posa tota l’energia possible i una mica més en aquesta tasca de preparació. Hi ha associacions de cada barri, culturals, d’esport, esplais, AMPAs, comissions de festes, diables, geganters, patinadors, tots voluntaris que treballaran amb tota la il·lusió per aconseguir una cavalcada cada vegada millor. És una tasca compartida entre l’Ajuntament i les entitats, artistes, tècnics, dissenyadors, electricistes, muntadors, teatreros i acadèmies de ball, tots compartint aquest mateix objectiu.

Hi ha associacions que guarniran les plataformes que l’Ajuntament posa a la seva disposició, n’hi ha d’altres que organitzaran les comitives a peu del seguici reial i d’altres que acompanyaran la companyia de teatre escollida per obrir la cavalcada. No es podria fer cap comitiva com la que podreu veure si no fos per aquesta feina que des del mes de juliol fan voluntàriament aquests representants del teixit ciutadà santboià.

El tema de la Cavalcada

Cada any també es posen sobre la taula temes que puguin quedar adients dins l’imaginari de la cavalcada. Entre tots ens apropem a la cavalcada amb l’imaginari nadalenc, amb contes, personatges, jocs, pel·lícules, il·lustracions, temes etc. Al final, i de manera consensuada, s’escull un tema concret intentant que sigui a gust de tothom. La taula tècnica de Cultura, tres especialistes en disseny, escenografia, maquillatge i vestuari, es posen a treballar amb cada entitat i amb el tema escollit. Ells tres assessoraran, ajudaran i aportaran els seus coneixements per tal de donar unitat a tota la cavalcada.

Aquest any seran els contes populars, des de la Caputxeta a l’Aladin, des de Hansel I Gretel fins al Petit Príncep. Cada carrossa escenificarà un instant de la vida dels contes, amb personatges i escenografia nadalenca.

A banda de les carrosses i els seus propis seguicis, hi ha d’altres entitats que es coordinaran entre elles i també amb una Cia. de teatre per a organitzar les comitives a peu, tant les que acompanyen als reis com les que obren la Cavalcada.

I per acabar, un cop estigui enllestida tota la feina, el proper dilluns 5 de gener a les 17.30h. rebrem els Reis d’Orient al Parc de la Muntanyeta i el recorregut serà el següent:

Des del Parc de la Muntanyeta, c. de Baldiri Aleu, Rda. Sant Ramon, Av. Onze de Setembre, Pl. de Catalunya, c. Francesc Macià, c. Lluís Pascual Roca, c. Montmany, c. Eusebi Güell, ronda de Sant Ramon, c. Frederic Mompou, c. Rubió i Ors, c. Girona, c. Pablo Picasso, Pl. de Pallars Sobirà, c. Carles Martí i Rambla de Rafael Casanova finalitzant a la Pl. de l’Ajuntament a les 21.15h. amb el lliurament de les claus de la ciutat.

 

Qui són en aquest 2015?
Organització i Entitats: 
ACA Casa de Sevilla, AFA Vedruna, AMPA Benviure, Centre Cívic de Camps Blancs, Centro Cultural Ntra. Sra. de Lourdes, Comissió de Festes de Cooperativa i Molí Nou, Diables de Casablanca, Diables de Sant Boi, Esplai Cargol,
FC Casablanca, Federació Els Garrofers, Tots som santboians, L’Estudi i FC Santboià i Ajuntament.

Gràcies a tothom i bona Cavalcada!

Comments

  1. Aquest any tampoc passarà pel barri de Molí Nou – Ciutat Cooperativa? Com és que mai hi arriben al barri? Gràcies!

Trackbacks

  1. […] i sense descuidar de menjar xurros, per a seguir la tradició com cal, tot just després de la Cavalcada que ens espera a Sant […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s