Un mes de dones: ‘Femina, ser dona a Roma’, al Museu de Sant Boi

Expo_Femina

Un març dedicat a les dones. El Museu de Sant Boi inicia una nova exposició temporal amb temàtica femenina, ‘Femina, ser dona a Roma’, que es podrà veure a Can Barraquer des del 7 de març.

‘Femina, ser dona a Roma’ és una proposta comissariada per KuanUm, un equip de llarga trajectòria en recreació històrica romana i que en motiu d’aquesta exposició, ens introduirà en el món femení durant el període romà. Gràcies a l’anàlisi a partir de l’estudi de documents gràfics com els mosaics, les pintures o els aixovars funeraris, podrem adquirir alguns coneixements sobre la jurisprudència, les divinitats femenines, la seva relació amb el poder, el sexe, la literatura, la feina o els trucs de bellesa que practicaven, espais públics i espais íntims secrets que aquesta proposta expositiva ens pensa desvetllar.

Com el tema és extens i de gran interès per saber alguna cosa més sobre l’evolució social de la dona al llarg de la Història, també s’han proposat activitats al voltant de l’exposició, com una sèrie de conferències sobre la descoberta d’històries femenines per mitjà dels epitafis funeraris, les romanes que van viure a Sant Boi resultat de l’estudi de recerca realitzat per Josefa Huertas o les dones cristianes dels primers segles. També hi haurà tallers familiars on es podrà saber què menjaven a les cuines del panteó femení romà les deeses Diana o Juno o saber sobre les modes de vestir del moment. La proposta s’acabarà arrodonint amb la nova edició dels Ludi Rubricati que estarà dedicada, és clar, a les dones romanes… Salutem, feminas!

 

ANNEXE
Més activitats relacionades amb un març dedicat a les Dones:
Un mes de dones: ‘Cos impropi, la política del cos’ al Centre d’Art Can Castells
Altres activitats que es fan al municipi

Anuncis

Trackbacks

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s