Arriba el LAC’15 l’espai de les instal.lacions col.lectives!

Plaça dona

Una edició més arriba el LAC, els dies d’exhibició del Laboratori d’Art Comunitari, una proposta d’art comunitari que va sorgir el 2012 des del Museu de Sant Boi i que dóna veu a col·lectius i persones que molts sovint no escoltem, des del llenguatge de l’art contemporani.

En cada edició artistes i diferents col·lectius treballen mesos abans un eix temàtic que aquest any 2015 es centra en la figura de la dona, la visió femenina i la seva projecció al llarg de la Història. Més de 300 persones han participat en els diferents projectes i cadascun d’aquests equips han proposat el seu punt de vista i una obra o performance com a resultat.

Els col·lectius estan formats per nanos de primària, de secundària, grups de manualitats de casals, dones immigrants, persones dels hospitals de salut mental o persones preses i els artistes que els dirigeixen, algun cop fins i tot col·lectius, com el resident a la Tecla Sala de L’Hospitalet. Molts d’ells s’han estan formant i assessorant per aconseguir la inspiració adequada per a crear les seves instal.lacions (algunes de molt destacades, us avisem!) i han seguit recorreguts extraordinaris pel Museu, passejades amb especialistes, visites a espais patrimonials concerts o d’altres iniciatives. Tots aquests grups fa setmanes que hi treballen (molts des del gener) juntament amb els artistes que molt sovint fan de coordinadors del projecte o d’altres que ha intervingut sols el col·lectiu, com les nenes de la instal·lació ‘Gran Piano’ sense la intervenció en aquest cas de la mestra. En aquesta edició hi han participat els següents col.lectius: Escola de música Blai i Net de Sant Boi, Tots som santboians, Fundació Balmes, Fundació Cassià Just, IES Rafael Casanova,IES Itaca, Pedagogium COS, Grup El Carreró , Fundació Llor, Llar d’Avis Sant Josep, Hospital Benito Menni, Hospital de Sant Joan de Déu, Grup d’Alfabetització de l’Ajuntament de Sant Boi, Taller de Manualitats adreçat a Persones amb Discapacitat de l’Ajuntament de Sant Boi, Alumnes del taller d’art del Centre d’Art Lluís Castells, Artistes de Carrer del Benito Menni, Presó de La Model, Taller de Manualitats per la Gent Gran de l’Ajuntament de Sant Boi i alumnes curs Urban Sketching del Centre d’Art Can Castells.

Soy semilla de Flor

I els artistes que hi participen en aquesta edició, que han estat sensibles a col·laborar en aquesta iniciativa i molts d’ells amb una àmplia trajectòria artística i destacables en tasques d’art col.lectiu són Yelena Cvejiv , Diego Tampanelli  , Zita Rodrigues , Javier Salas , Manuel Morales Espinosa , Emile Naula , Sandro Solsona , Suso Espai , Primo Gabbiano i Jordi Fulla .

S’hi han realitzat un total de 15 instal·lacions que estaran localitzades a Can Barraquer (seu central del Museu de Sant Boi), Can Torrents, Termes romanes i el Centre d’Art Can Castells. El periode d’exhibició de les obres del LAC començaran a partir del 26 de setembre i hi seran fins al 15 de novembre. No deixeu de visitar aquestes instal·lacions col·lectives tan especials, estem segurs que us agradaran molt!

Properament us n’anirem informant de les instal·lacions que hi trobareu… Bon appétit!

Hi ha 2 comentaris

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s