LAC’15: De llavors i matrius en clau artística.

En els propers posts relacionats amb el LAC, el Laboratori d’Art Comunitari 2015, us anirem explicant en què consisteixen cadascuna de les 10 interessants instal.lacions col.lectives que trobareu en els espais patrimonials del Museu de Sant Boi (Can Barraquer, Termes romanes), Can Torrents i el Centre d’Art Can Castells, espais que per les seves peculiars característiques patrimonials faciliten la tranquil.litat i la immersió necessàries per entendre el treball d’aquestes peces que recordem giren entorn el tema de la dona:

Plaça dona

 1. Plaça Dona –  A la terrassa de Can Barraquer

Els participants han treballat a partir d’una cadira, un element aliè a la pràctica artística però que en si mateixa pot ser representativa de l’espai que ocupa un individu a la societat, en aquest cas el d’una dona que els participants trien. La cadira esdevé un suport artístic i l’imaginari de cadascuú contribueix a modificar-la i tunnejar-la.

Posteriorment hi haurà una acció que convidarà els visitants a posar-se al lloc de “l’altre”, en aquest cas el d’una dona. Quines sensacions apareixeran en aquest canvi de rols?

Entitats que hi participen: Tots som santboians, Fundació Balmes, Fundació Cassià Just, Llar d’Avis Sant Josep, Taller de Manualitats adreçat a Persones amb Discapacitat de l’Ajuntament de Sant Boi, Taller de Manualitats per la Gent Gran de l’Ajuntament de Sant Boi.

Coordinadors de la proposta: Yelena de Belgrado i Diego Tampanelli.

SoySemilla

2. Soy Semilla. Guardo sueños en mis manos.
Als Jardins de  Can Torrents

Projecte Artístic d’escultura ceràmica. Modelar la terra permet un retrobament amb la nostra veritable naturalesa. La terra, matèria amb una excepcional Força Vital que sustenta i nodreix els seus poders: poder generatiu, poder creatiu i poder transformador, poders codificats en els valors, virtuts i sentiments nostres.

Sóc llavor, una concepció que atorga una percepció de la necessitat de cultiu, d’una recerca i implicació en el seu desenvolupament personal, germinar la forma de millorar la seva existència i de poder avançar cap al canvi, a favor de la superació d’un mateix.

Les escultures representen projeccions de somnis o metes que afloren d’una exploració del seu món i de la necessitat interior de l’individu.

Entitats que hi participen: Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya. Presó La Model.

Coordinadors de la proposta: Zita Rodrigues i Mònica Rosell.
Col·laboren: Àngela Colls.

matriz

3. Matriz. A les golfes de Can Barraquer.
És una proposta tèxtil d’un grup de dones amb malalties neurodegeneratives.  La memòria ha estat un dels eixos de treball d’aquest proposta. Es va treballar la memòria tàctil, estimulant els records amb teixits que rescatessin els records de la mare, de les cançons de quan eren petites, de la infantesa… La memòria personal esdevé memòria històrica i alhora teràpia per a recuperar un present efímer.

Entitats que hi participen: Servei d’Atenció a persones amb Discapacitats Intel·lectuals. Hospital Benito Menni, Germanes Hospitalàries.

Coordinadors de la proposta: Yelena de Belgrado.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s