LAC’15: “Lectura i presó”. II concurs de fotografia a centres penitenciaris

LAC presons

Aquests dies podreu veure al hall posterior de la Biblioteca Jordi i Rubió la mostra de fotografies “Lectura i presó”, una selecció de les obres presentades al segon concurs de fotografia de centres penitenciaris, que pretén donar a conèixer com la pràctica artística per part de les persones privades de llibertat esdevé una estratègia educativa per aconseguir resultats en la seva reinserció i rehabilitació. Aquesta activitat fa part de les prèvies del LAC (Laboratori Acció Comunitària) que des del proper 26 setembre exhibirà per diferents indrets patrimonials peces artístiques construïdes a partir de la col.laboració artista – col.lectius ciutadans.

La mostra acull una selecció de 12 fotografies en gran format de les 150 que s’han presentat al concurs, en el qual han participat internes i interns de tots els centres penitenciaris de Catalunya i personal que treballa amb ells en aquests tallers.

LAC presons1

 
Un projecte de reinserció i rehabilitació. 
La convocatòria motiva la creativitat dels interns i dels monitors i dóna l’oportunitat de difondre, dins i fora de la presó, l’activitat cultural i educativa que es du a terme als centres penitenciaris. També el projecte permet fomentar la lectura entre els interns gràcies a la col·laboració de les biblioteques penitenciàries en el projecte. Aquesta mena d’intervenció fa possible que els interns es comprometin en un projecte constructiu i, per tant, contribueix al treball de reinserció social i laboral per al futur, i una de les coses més importants, dóna a conèixer la realitat penitenciària fora dels murs i trencar tòpics sobre el món penitenciari.
Apropeu-vos-hi a la Biblioteca, us agradarà.
‘Lectura i presó’
Exposició fotogràfica a la Biblioteca Jordi Rubió
Del 14 setembre al 15 octubre.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s