Els 40 anys de la Coral Renaixença

coral renaixença2
Coral Renaixença

40 anys no són res, 40 anys són tota una història, com la de la Coral Renaixença, una de les entitats culturals més actives de la ciutat l’objectiu de la qual és conrear el cant coral i que des de l’any 1975 mai ha deixat de funcionar. La Coral Renaixença és una organització complexa formada per les corals infantils Patim-Patam, Esqueix i No ve d’un to i la Coral d’adults.

En tots aquests anys han realitzat centenars d’actes i activitats que els ha dut també a girar molt, a conèixer moltes entitats i a fer moltes col.laboracions, com la que van realitzar l’any 1999 amb Miriam Ramos pel Festival Altaveu, o la que es preveu ara en pocs dies, amb una de les entitats de cant coral més antigues i amb més solera del territori.

coral renaixença1
Orfeó Català

El novembre de 2015 van començar a celebrar aquest agraït aniversari, un aniversari forjat amb molta càrrega de bona voluntat, de compromís i de moltes il·lusions compartides i amb moltes ganes de fer i continuar fent allò que tant els agrada, que és cantar. Aquest nou 2016 continuen amb diferents actes que aniran desenvolupant al llarg del curs:

 • 05/03/16   Concert 40è aniversari Coral Renaixença amb l’Orfeó Català.
  A Can Massallera, 20 h.

  L’Orfeó Català és un dels cors amateurs de referència del país, fundat l’any 1891 per Lluís Millet i Amadeu Vives per difondre el repertori coral català i universal i vetllar per l’excel·lència artística de les seves interpretacions. Aquests valors n’han marcat la trajectòria fins a l’actualitat. Té la seu al Palau de la Música Catalana. L’Orfeó ha interpretat les obres més representatives del repertori coral i ha protagonitzat primeres audicions al nostre país d’obres importants, com la Missa en Si menor de Bach o Les estacions de Haydn. Ha estat dirigit per primeres batutes del panorama internacional, com D. Barenboim, R. Strauss, C. Saint-Saëns, P. Casals, Z. Mehta, F. Brüggen, M. Rostropóvitx, Ch. Dutoit, L. Maazel o G. Dudamel, entre d’altres.
  Des del 1998 Josep Vila i Casañas n’és el director titular.
  El gener de 2015 va actuar al Palau de la Música Catalana al costat de l’Orquesta Sinfónica Simón Bolívar de Venezuela, sota la direcció de Gustavo Dudamel i el passat mes de juliol va debutar sota la batuta de Daniel Barenboim al costat de la Staatskapelle Berlin per interpretar els Quattro pezzi sacri de Verdi a Palau 100.Interpretaran peces d’ Arvo Pärt, Josep Vila i Casañas, Eduard Toldrà, Xavier Montsalvatge, o Agustí Borgunyó. Junt amb la Coral Renaixença interpretaran:
  Les neus que es fonen Poema d’Àngel Guimerà
  Enric Morera (1865-1942)
  Senyor Sant Jordi Poema de Salvador Espriu
  Francesc Vila (1922-2011)
  El cant de la Senyera Poema de Joan Maragall
  Lluís Millet (1867-1941)

(text de Laia Santanach, directora)

coral renaixença
Coral Renaixença

 • 03/04/16   Coral Renaixença al Palau de la Música amb l’Orfeó Català
  Al  Palau de la Música, 18 h.Projecte Xarxa Coral que organitza l’Orfeó Català, que consisteix en dur a terme un projecte encaminat a crear vincles i fomentar una relació estreta i fluida amb altres cors de Catalunya, hereus de la tradició coral al nostre país. Amb aquesta finalitat, i una vegada per temporada, l’Orfeó Català convida dos cors a actuar a l’emblemàtic escenari del Palau de la Música Catalana, després que el mateix Orfeó hagi visitat les ciutats d’origen. Els cors convidats són Coral Renaixença de Sant Boi, amb Paul Perera, piano i Laia Santanach, directora, i la
  Coral Belles Arts de Sabadell, amb Jordi Lluch i Arenas, director.
  L’Orfeó Català participarà amb Albert Guinovart, piano, David Malet, orgue
  Josep Vila i Casañas, director.
  El programa de la Coral Renaixença de Sant Boi:
  Francesc Vila: Nocturnos de la ventana
  Mikel Laboa /harm. Javier Busto: Nera izango sen
  Javier Busto: Sagastipean
  Josep Vila i Casañas: Cançó de Finestra
  Albert Guinovart: La mar estava alegre

   

 • 09/05/16   Concert 40è aniversari Coral Renaixença amb Va de Solfa.
  A l’Ateneu Santboià.

De moment tres esdeveniments propers, hi haurà d’altres. Molta sort i feliç aniversari!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s