Entrevista amb TONI JUÁREZ, actor i dinamitzador cultural

Antonio Juárez actor 15-02

Toni Juárez és actor, músic i dinamitzador cultural, un cul inquiet vaja, i des de fa poc temps ha tornat de Madrid per a instal.lar-s’hi a casa seva, Sant Boi. Va obrir el minibar Weller i ara, des de fa uns mesos gestiona el Bar Cal Ninyo-EspaiWeller, un espai que pretén ser més que un bar, un espai de trobada cultural: hi organitza concerts musicals, xerrades i teatre.

Ens ha respós algunes qüestions que ens ajudaran a resoldre dubtes sobre aquest projecte i conèixer millor la seva feina:

Ets actor, dinamitzador musical i teatral, tens un local a la població i organitzes un munt d’activitats al municipi, a l’Espai Weller Bar de Cal Ninyo. D’on et ve aquesta passió i per què dedicar-t’hi de manera professional a la feina d’actor?

Des de molt petit ja tenia molt clar que volia dedicar-me al món de la interpretació. La veritat és que no recordo quin va ser el moment exacte. Sempre dic que va ser a finals dels 80, quan vaig veure a Karra Elejalde al teatre de l’Ateneu Santboià fent l´obra etc.. etc…, quan em vaig dir “vull fer el que fa aquest actor!”.

– Per què et vas decidir enredar-te a la història del bar a Cal Ninyo? Quin tipus d’activitats realitzeu en aquest local?

Encara no tinc clar el per què (jajaja, risses). El Weller és un local molt molt molt petit i el Bar de Cal Ninyo era un espai més adequat per a les coses que volia fer. Puc estar en contacte amb artistes, ballarins, actors, fer programació a l’espai…. I també oferir esmorzars i berenars, cafès, tes, etc…

– Per què microteatre i com va sorgir la idea dels microteatre? Explica’ns una mica el funcionament d’aquesta activitat.

El microteatre neixen fa varies dècades, sobretot a Nova York i Buenos Aires. Fa uns 5 anys Miguel Alcantud, realitzador que treballa a Globomedia, va fer una associació a Madrid i va obrir Microteatro por Dinero al centre de la ciutat. La iniciativa va funcionar i funciona molt be: 5 sales per 15 persones amb funcions de 15 minuts de la mateixa temàtica que canvia mensualment. Jo vaig tenir la oportunitat de treballar en 3 muntatges tant a Madrid com a València. Ara que he arribat a aquest espai, em venia de gust que les companyies de Barcelona portessin les seves peces a l´Escenari de Cal Ninyo els dijous.

Aquí el que fem és una funció per setmana, sempre en dijous i es representa a l´escenari del teatre de Cal Ninyo, i el públic també seu a l´escenari. Em comptes de fer-ho en una habitació com és habitual, aquí ho fem damunt les taules, durada de 15 minuts, 3 passis i amb 15 persones de públic.

– Tens pensats nous projectes pel teu Espai?

Sí, fem música i teatre i ara anem a per la literatura, la pintura i els debats… Però això més endavant, poc a poc.

– Què creus que falta en aquesta població quant a Cultura? Què creus que podrien fer els agents privats / entitats com vosaltres?

La veritat es que hi ha molta més oferta tant pública com privada que fa 16 anys quan vaig marxar a treballar a Madrid. El que falta és que la gent hi participi de la programació, i recordar a la gent que a Sant Boi hi ha molta programació. En un cap de setmana pots tenir 4 o 5 concerts a baix poble a Knaya, Masia, BackStage, Weller, més Les Muses de Casablanca, i crec que a locals com Punt 9 i el Gater fan monòlegs… Tenim uns cinemes xulíssims i sembla que la gent no s’hi enteri (la fila 8 és ideal) i segur que a la Cooperativa, Camps Blancs i Vinyets es fan coses que no tinc controlades. El qui s’hi avorreix ara a Sant Boi és perquè vol…. Ens falta una discoteca fins a les 5:00. encara que això no faria gracia a molts veïns. Per la resta no sé què es pot fer… no tinc el secret, sino ja l’hauria posat en pràctica.

Moltes gràcies pel teu temps, Toni, i fins aviat.

Trackbacks

  1. […] amateurs i no, i espais de formació com actualment són Hamlet Escola de Teatre, Espai Lúdic , Microteatre Espai Weller o propostes més alternatives com El teatre dels Argonautes o SlamPoetry dels Cultura Excèntrica […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s