Sobre el megalitisme a Catalunya, nova exposició al Museu de Sant Boi

expo_Megalisme

Sota el nom de “Quan les pedres ens parlen. El megalitisme a Catalunya, el Museu de Sant Boi porta una nova exposició temporal relacionada amb el megalitisme a Catalunya, un periode cultural prehistòric tan interessant i curiós com desconegut. És per aquest motiu que els investigadors que han conceptualitzat aquesta mostra s’han afanyat en fer-nos descobrir part d’aquest misteri:

Els megàlits (les grans-pedres) són unes de les restes arqueològiques més singulars del nostre passat, els seus elements constructius no es col·locaven formant filades com passa amb les construccions ciclòpies sino que s’utilitzaven grans blocs allargats que es disposaven en posició vertical. Es creu que en aquestes societats els megàlits exerceixen, a banda del seu ús funerari o cerimonial, de funció de fites territorials, és a dir, marcàven el territori de determinades comunitats.

Els megàlits els trobem repartits arreu del territori i des de molt antic van despertar l’interès dels primers arqueòlegs. Perquè trobem megàlits arreu del territori? Qui i com es construïen? Per a què servien? On en podem trobar? Totes aquestes preguntes busquen respostes en aquesta exposició itinerant.

expo_Megalisme2
Cova d’en Daina (Romanyà de La Selva)

El grup de recerca DidPatri del Departament de Didàctica de les Ciències Socials de la Universitat de Barcelona, amb la col·laboració de l’empresa de museologia Molècula són els productors d’aquesta nova exposició, fes-hi una ullada!

 

‘Quan les pedres ens parlen. El megalitisme a Catalunya’.
Can Barraquer – Museu de Sant Boi.
Del 31 de de març al 22 de maig.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s