Abril, aigües mil i seguim amb teatre!

Un abril d’aigües mil i amb tres ocasions per anar a viure teatre i música… Fem un repàs ràpid d’allò que els teus sentits podran experimentar aquest mes de plena primavera:

teatre_blooming

BLOOMING DUO (música)
Dimarts 5 d’abril 19,30 hores, Auditori Escola de Música.
(organitza Joventuts Musicals)

Esther Pinyol (arpa)
Ferran Carceller (marimba)

Una formació insòlita però amb una sonoritat d’allò més atractiva. Aquests són Blooming Duo, un duet i dos instruments poc habitual d’escoltar-los junts: arpa i marimba. El programa que presenten proposa un autèntic viatge sonor per latituds i tradicions musicals diverses: un repertori que inclou obres originals, arranjaments d’autors tan coneguts com Ravel, Serafini o Albéniz, i fins i tot obres dedicades expressament al Blooming Duo, com ara la del català Feliu Gasull.

Preu: 3 euros (Venda d’entrades al mateix equipament mitja hora abans)

teatre_mariarosa

MARIA ROSA, d’Àngel Guimerà (Teatre)
Diumenge 17 d’abril 19 hores, Can Massallera.

Versió i direcció: Carlota Subirós
Intèrprets: Albert Ausellé, Lluïsa Castell, Adrià Diaz, Jordi Figueras, Sergi Gibert, Toni Guillemat, Mar del Hoyo, Borja Espinosa, Francesc Lucchetti, Salvador Miralles, Manel Sans.
Escenografía: Max Glaenzel
Colaboració: ITNC Jove Companyia
Producció: Teatre Nacional de Catalunya i Teatres en Xarxa

Maria Rosa és una de les obres centrals d’Àngel Guimerà, un dels grans tresors del nostre patrimoni literari amb una mirada actual i dirigit per una de les més destacades dramaturgues femenines actuals, na Carlota Subirós.

La Maria Rosa d’Àngel Guimerà és un dels personatges més suggeridors del teatre català. Una història d’assassinats, venjances, passions ocultes i tensions sexuals per oferir-nos també, i sobretot, un retrat de la precarietat laboral del món obrer i una denúncia de les injustícies socials.

Carlota Subirós, amb la seva versió, ha tallat de soca-rel el dilema de si les obres d’Àngel Guimerà són vàlides avui mateix o si han de passar al bagul de la història. I ha demostrat que el llenguatge sòlid de l’autor, la seva fusteria dramatúrgica i fins i tot el costumisme i el realisme social de l’època transcendeixen el moment en què les va escriure i les va estrenar i es converteixen, subliminalment, en un reflex universal de tots els temps: l’amor i l’odi, la violència de gènere, la misèria del treball, les penúries de la societat més desvalguda…

Els dos grans protagonistes de l’obra i també d’aquest muntatge són l’actriu Mar del Hoyo (Barcelona, 1985) i l’actor Borja Espinosa (Barcelona, 1976). Serà difícil oblidar l’empremta que deixen en els seus dos personatges: Maria Rosa i Marçal. Però la brigada, diguem-ho així per ser fidels a l’ambientació de l’obra, té altres intèrprets essencials que fan que tot s’encadeni en una concentració d’una hora i tres quarts —més reduïda que altres versions— sense cap trencall: la Tomasa de Lluïsa Castell, una dona lluitadora entre homes peons; el Quirze de Manel Sans, el seu home i germà de Maria Rosa; o el Gepa de Francesc Lucchetti, amb el record del fill mort; i encara el Badori d’Albert Ausellé, antic amic de Maria Rosa i de l’absent i presoner Andreu, en una verema. El vi fa sang.

Una producció teatral en col.laboració amb els teatres associats de Teatres en Xarxa del qual Sant Boi en fa part junt amb els teatres municipals de Barberà del Vallès, Sant Andreu de la Barca, Sant Joan Despí, Tordera i El Prat de Llobregat, que aposten pel teatre de nova creació i la reinterpretació de grans clàssics.

Espectacle no recomenat per a menors de 14 anys
Entrada normal anticipada : 14 € Entrada reduïda: 10 € Menors de 16 anys: 5 € . Espectacle en Abonament.

Realitzar coproduccions també ha dut al compromís amb aquests teatres de fomentar activitats en paral.lel relacionades amb el teatre, i és per això que s’ha organitzat aquesta xerrada a la Biblioteca Jordi Rubió amb la directora de l’obra Carlota Subirós, que com dèiem abans, és una de les dramaturgues femenines més destacades i que ha dirigit peces com “Marie i Bruce”, “La Febre” o “Les Tres Germanes” al Teatre Lliure:

Dijous 14 d’abril a les 18.30 h.
Amb Carlota Subirós, directora teatral i dramaturga.
Xerrada: Angel Guimerà, violència i llibertat.

L’escriptura d’Àngel Guimerà amaga unes possibilitats de lectura que segurament la nostra tradició no ha posat en el lloc que mereixerien, i que permetrien «redescobrir-lo» de la mateixa manera que altres cultures del nostre entorn s’han re-apropiat de figures artístiques que en la seva època havien rebutjat.

Més informació en nota de premsa

 

teatre_elllop

EL LLOP I LES 7 CABRETES (Teatre de Titelles)
Diumenge 24 d’abril 12 hores, Can Massallera.

Companyia Xip Xap
Autor, direcció i dramatúrgia: Paco Paricio Casado
Titellaires: Jordi Granell i Oscar Ribes
Música i disseny de titelles: Jordi Granell i Oscar Ribes
Construcció titelles i escenografia: Creamix

Agafar el conte tradicional de “Les set cabretes i el llop” i explicar-lo tal qual és, el joc col·lectiu de les germanes i l’astúcia del llop per aconseguir el botí i afegint ironia rural, una reflexió sobre la cultura agrícola i ramadera dels pobles de muntanya.

Xip Xap, amants dels contes de tota la vida –com han demostrat al llarg dels 30 anys de trajectòria pujant als escenaris d’arreu El conte de la lletera, El vestit nou de l’emperador, La cigala i la formiga, Els músics de Bremen, Els 3 porquets…–, troben en aquest tipus d’històries els ingredients clau per a les seves excel·lents produccions.

Preu: 5 / 7 euros (Edat recomanada: 3 – 10 anys)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s