Festa Major’16 de cultura popular, tradicions i altres moments màgics

Què seria d’una Festa Major sense diables, gegants, trabucaires, castellers, tabalades i altres espectacles de tradició? Sant Boi disposa de moltes entitats de Cultura Popular que fan una feina molt lloable al llarg de l’any, mantenint determinades tradicions, formant a futurs integrants, dinamitzant la vida cultural de la ciutat i fent de relacions públiques amb altres grups i colles d’arréu de Catalunya que es van trobant arréu… una feina compromesa que els manté en actiu tot l’any… I la Festa Major és un dels moments claus!

Fem un repàs ràpid de totes les activitats de cultura popular que anirem trobant aquests dies de festa:

DIVENDRES 20 MAIG

PLAÇA AJUNTAMENT

FM_sardanes

12.30 h. SARDANES DE FESTA MAJOR

Moment de sardanes amb la Cobla Lluïsos de Taradell.
Amb més de 100 anys d’història i una Creu de Sant Jordi, aquesta cobla és ja una tradició a la ns. Festa Major.

FM_Correfoc

22.15 h. CORREFOC

Amb la presència dels Diables de Sant Boi i els Diables de Casablanca i els grallers acompanyants, tindrem un Correfoc, com sempre, de fàbula! 😉

Recorregut: plaça de l’Ajuntament, Joan Bardina, Jaume I, Francesc Macià, Marià Fortuny, Pau Claris i Baldiri Aleu

MESURES DE SEGURETAT PER AL CORREFOC:
Per participar en el Correfoc, cal portar roba de cotó, coll tancat, màniga llarga, mocador de coll, barret, calçat flexible, lleuger i tapat i taps a les orelles. No emprenyeu als diables i deixeu-vos portar. No porteu material pirotècnic propi. No s’ha de llençar aigua al pas del Correfoc. La pólvora mullada és perillosa i imprevisible. Seguir les indicacions del servei d’ordre. Respecteu les zones acotades per l’organització. Els infants no han d’estar sols a les primeres files. Cobriu els vidres dels aparadors i de casa vostra si el Correfoc ha de passar per davant. No s’han d’aparcar vehicles al llarg de tot el recorregut senyalitzat per la policia municipal. L’organització aconsella no participar en el Correfoc a les persones que no puguin complir aquestes normes de seguretat. Tot el públic participant és responsable en primer i únic terme dels accidents que puguin patir al Correfoc.

PLAÇA CATALUNYA

FM_Tabalada Manresa

20.30 h. TABALADA

De la mà de la Percussió de Diables de Casablanca i Diabòlics Músics, veniu a veure i escoltar tambors, percussions i ballar coreografies!

Recorregut: plaça Catalunya, Francesc Macià, Jaume I, plaça Presas, carrer Major i plaça de l’Ajuntament.

 

DISSABTE 21 MAIG

PLAÇA AJUNTAMENT
FM_grallers

8.30 h. MATINADA DE GRALLES

Atenció que la Colla de Geganters i Grallers de Sant Boi us despertaran a cop de gralla, una tradició de dissabte per a que pareu orelles i ganes per a continuar amb la Festa Major!

Recorregut: plaça de l’Església, carrer Alou, rambla Rafael Casanova, Pi i Margall, carrer Nou, O’Donnell, carrer de les Eres, carrer de la Rutlla, Jaume I, Francesc Macià, plaça Catalunya i Mallorca.

FM_gegants

des de les 16.30h. XXVII TROBADA GEGANTERA DE FESTA MAJOR I CERCAVILA

Organitzada per la Colla de Geganters i Grallers de Sant Boi, la 27a. Trobada comptarà amb més de 10 colles d’arréu de Catalunya, una ocasió única per a contemplar i gaudir amb la companyia de molts gegants i capgrossos caracteritzats en personatges tradicionals i contemporanis.

16.30 h – plantada de gegants
17.15 h – arribada dels gegants, parlaments i ball d’aniversari
17.30 h – inici cercavila

Recorregut: plaça de l’Ajuntament, O’Donnell, plaça Presas, Jaume I, Francesc Macià, Cerdanya, Pau Claris, Baldiri Aleu i amfiteatre parc de la Muntanyeta.

 

DIUMENGE 22 MAIG

RAMBLA RAFAEL CASANOVA

FM_puntaires

10.30 h. XXII TROBADA DE PUNTAIRES

La tradicional trobada de puntaires i l’art de les puntes de coixí organitzada per les  Puntaires de l’Associació de Veïns La Unió.

PLAÇA AJUNTAMENT
FM_castellers

11.30 h. DIADA CASTELLERA

Una diada excepcional amb la participació dels Xiquets de Reus, els Capgrossos de Mataró i els Castellers de Cornellà, una trobada organitzada per aquests últims.

FM_dansaexhibicio

18 h. EXHIBICIÓ DE DANSA I BALLS DE SALÓ

Algunes de les millors parelles de ball professional participaran en aquesta exhibició, que també comptarà amb el protagonisme dels alumnes de l’Estudi, que interpretaran diverses coreografies (contemporània, espanyol, jazz, etc.). I, com cada any, l’exhibició inclourà una demostració de ball adaptat en cadira de rodes a càrrec de Fip Ball. Organitza L’Estudi – Escola de Dansa i Balls de Saló, i la col·laboració de Fip Ball.

PLAÇA DE L’AGRICULTURA

FM_paelles

12 h. CUINA UNA PAELLA PER FESTA MAJOR

A partir de les 12h, agafeu els estris, l’arròs, convideu la vostra colla i familiars i veniu a la plaça de l’Agricultura a cuinar la vostra paella en germanor!

Inscripcions obertes per a entitats, col·lectius i famílies: Oficina Municipal d’Atenció al Públic (OMAP)  fins al 16 de maig / Preu per persona participant: 1 €

PARC DE LA MUNTANYETA I AMFITEATRE

FM_flamenc

17.30 h. FESTIVAL FLAMENC

Amb la participació dels quadres flamencs de les cases andaluses de Sant Boi.
FM_piromusical

22.30 h. EL PIROMUSICAL

Un espectacle enlluernador a càrrec de Pirotècnia Igual en què els trons, els rodolins, els cometes, les cascades i els volcans d’espurnes ballen al compàs de la música…. Un final de festa de màgia aèria!

Anuncis

Trackbacks

  1. […] us ho comentàvem al text de cultura popular que la percussió apassiona els grans i els petits… Acompanyeu a Percussió de Diables de […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s