CCCA, un nou projecte per Can Castells Centre d’Art en clau comunitària.

ccca2016 ccca1

Feia temps que es donava voltes a com treballar les arts visuals en el municipi, i seguint els principis de participació, proximitat i inclusió presents a les noves directrius en polítiques culturals de l’actual consistori, el Centre d’Art impulsa una nova línia d’actuació, a partir de propostes més properes als barris, obertes a la ciutadania, amb espais d’aprenentatge i amb una interactuació intensa entre creadors i els diferents col.lectius que viuen la ciutat, incidint especialment en l’art comunitari.

I per aquesta proposta no es parteix de 0!  Fa més de deu anys que es treballa en aquesta clau, anys que han permès teixir una gran xarxa de complicitats amb un gran ventall de professionals que en clau transversal i multidisciplinar han interactuat amb persones de molts col.lectius i associacions de Sant Boi, de centres escolars, dels dos hospitals que conformen el Parc Sanitari de Sant Joan de Déu i el Benito Menni, dels grups d’alfabetització o de projectes més nous incentivats per Coboi. Tota aquesta experiència junt amb la creació de nous projectes, donaran un nou impuls al nou CCCA, l’acrònim pel qual ara identificarem a Can Castells Centre d’Art.

Una primera exposició quasi antològica!

I el Centre ha volgut recomençar ‘a lo grande’ i és per això que primer de tot vol exposar el seu important fons d’art, donant així suport a la producció i creació, amb aquesta proposta expositiva que barreja grans peces d’artistes tan reconeguts com Chillida, Tàpies, Plensa, De Andrés, Brossa, Guinovart, Dardanyà, Soriano o Miró, amb molts artistes santboians de diferents disciplines (Francesc de Diego, Jesús Sarabia, Manuel Fontiveiros, Nati Comas, Rob Morris, Pere Koniec, Raquel Gu…), creant una sinèrgia peculiar entre uns i altres.

Sota el nom ‘Patrimoni Humà, patrimoni públic’, l’exposició col·lectiva d’artistes de Sant Boi i el fons d’art municipal comissariada per l’artista Manuel Morales, es pretén demostrar que el primer patrimoni d’una ciutat són les seves persones, i que junts es contribueix a l’enriquiment col.lectiu, totes veus que han de ser escoltades. Junt amb aquesta primera proposta hi haurà activitats paral.leles de les quals ja us anirem informant.

cccatatuatges

I a La Saleta una de cossos i tatuatges!

I poc abans de tota aquesta moguda, LaSaleta, l’espai de creació local que ja funciona amb molt bones propostes des de fa un parell d’anys, exposa un projecte artístic el suport del qual és el cos humà de la mà del tatuador Dani Soriano, perquè pintar sobre un llenç o tatuar la pell, quina és la diferència ? L’art de pintar la pell que ja va ser documentat des del neolític, ha fet part simbòlica i cultural a totes les èpoques i cultures, per estètica, identitat o moda. I el 22 de novembre el propi artista parlarà de la seva trajectòria com artista i el dia a dia d’un tatuador… Emoció a pell! 😉

 


CCCA, 3 desembre 12h. NOVA DATA:
Inauguració Nova línia del CCCA.

Del 26 novembre al 3 març 2017
Exposició ‘Patrimoni humà, patrimoni públic’

La Saleta del CCCA
Del 10 novembre al 7 de desembre.
‘Día a día del tatuaje’

(entrada lliure, de dim. a diu. matins / div. i diss. tardes)

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s