70 anys de la II Guerra Mundial i l’alliberament dels camps nazis al Museu de Sant Boi

holocaust

Des d’aquest desembre el Museu de Sant Boi presenta una exposició dedicada a Catalunya i l’Holocaust, en ocasió dels 70 anys de la II Guerra Mundial i l’alliberament dels camps nazis.

“Fugint de l’Holocaust. Catalunya i els refugiats jueus durant la Segona Guerra Mundial”, és una exposició que sensibilitza sobre la realitat i les conseqüències d’aquell moment històric, el rescat de la memòria col·lectiva i l’homenatge als refugiats i a les persones que els van ajudar a fugir de l’horror.

La mostra està dividida en 8 àmbits, cadascun dels quals porta el nom d’una família o persona que va patir persecució, amb peces i documents originals que, gràcies al prèstec de particulars i institucions públiques, ens situen i traslladen al moment dels fets. A través d’aquests objectes ens podem imaginar que va significar fugir de la barbàrie nazi. També s’inclou un interessant documental de propaganda nazi enregistrat l’any 1934.

Aquest nadal teniu ocasió d’anar-la a veure, pot ser una oportunitat interessant per ensenyar a la canalla més gran les errades històriques que no s’haurien de repetir en aquest món tan injust, així com els valors de solidaritat, memòria històrica i respecte cap a la diversitat.

 

“Fugint de l’Holocaust. Catalunya i els refugiats jueus durant la Segona Guerra Mundial”.
Del 22 desembre al 18 de març de 2017
Coproducció del Museu d’Història de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

Més info a NdP municipal

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s