Art urbà a l’Escola Barrufet i el programa Artichoke SB

artichoke
Esboç d’una de els façanes de l’escola.

Aquesta setmana s’inicia la rehabilitació de la façana d’una de les escoles amb més història de Sant Boi, l’Escola Barrufet, una escola que ja en el seu ADN els ensenyaments artístics i humanistes hi són molt presents.

Aquesta circumstància ha permès que es podés oferir la col.laboració d’un programa artístic impulsat des del Departament de Cultura, el programa Artichoke SB.

Artichoke SB és un programa artístic que preten ajudar a millorar l’espai públic a partir de l’art urbà, de forma participativa amb diferents col.lectius ciutadans i potenciant els artistes locals per dotar-los d’eines de treball que ajudin el seu perfil artístic, a més a més de comptar com a criteri inicial del mateix projecte amb la interelació entre perfils artístics de diferents disciplines (il.lustradors, dissenyadors, pintors, escriptors…).

Artichoke, una paraula que juga amb ‘art’ i ‘xoc’ (impacte), a més a més, i casualment, coincideix que en anglès significa ‘carxofa’!! 😉

artichoke1

Una escola, uns mestres i uns nens amb valors

Els nens han estat els autors de les idees i valors que calia reflectir en aquesta intervenció, una feina prèvia de varis mesos i que ha donat com a resultat incidir en valos con l’internacionalisme, la superació de barreres humanes, la pau, la germanor, la bona convivència, jugar, l’alegria, l’amistat i les emocions. Desitgem que amb aquesta intervenció tothom escola, gestors i artistes aprenem de la importància del procés, de l’intercanvi d’idees i tasques i que al final en resulti una escola viva, preciosa i plena de colors plàstics!

Artichoke està obert a realitzar i rebre propostes, així que animeu-vos!

Nota: Artichoke avui ha anat a RSB a explicar el projecte (ho trobareu en el minut 1:13 del programa de dijous 26 gener de ‘Dies de ràdio’)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s