Novetats a les subvencions municipals

subvencions_cde
Foto de CDE

Aquest any les subvencions que lliuren les administracions i altres organismes presenten algunes modificacions, resultat de l’aplicació de noves normatives com la Llei de Transparència  i la Llei de Procediment Administratiu Comú .

A Sant Boi el termini de lliurament de la documentació de les subvencions adreçades a entitats i projectes va acabar ahir. Les novetats que s’han aplicat han estat les que resumim a continuació:

– S’apunta l’obligació de respectar l’ordenança municipal de civisme i convivència ciutadana, respecte a la utilització inadequada d’espais, equipaments i béns públics, com per exemple en el suport de mitjans de difusió (cartells, banderoles, pancartes,..).

– La documentació que es lliuri haurà de ser en suport digital USB.

A l’àmbit de Cultura s’han afegit d’altres que corresponen a nous criteris i programes relacionats amb els objectius del Pla de Ciutat:

– Ajuts a nous projectes de caràcter puntual relacionats amb la formació artística i/o la iniciació a la pràctica cultural.

– Ajuts a projectes innovadors relatius a noves expressions i formats artístics i/o culturals.

– Nous criteris per a la valoració de les propostes, com la qualitat i l’impacte ciutadà del projecte, el foment de la cohesió i la integració social del projecte, la singularitat del projecte en l’ecosistema cultural del municipi, el grau d’autofinançament, projectes de formació artística i/o la iniciació a la pràctica cultural, o el grau de cooperació amb altres entitats, persones i/o grups artístics del municipi.

L’objectiu de les modificacions de caràcter estatal i autonòmic és la de la transparència i la de les dades públiques en relació a la corresponsabilitat social. Les de caràcter municipal responen a una major implicació i protagonisme ciutadà en la transformació col·lectiva de la ciutat. S’espera que des de les institucions públiques i des de la ciutadania el model social de pertinença i responsabilitat es consolidi en el present i futur de les ciutats del s. XXI.

Hi ha un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s