L’Arxiu Històric Municipal i el Dia Internacional dels Arxius

Us heu preguntat mai per què un carrer de la ciutat es diu així, què és aquell edifici o quina història hi ha al darrera de la creació d’una línia de bus o d’una parada de tren? Doncs l’Arxiu Històric de la Ciutat us pot ajudar en això i més!

El proper 9 de juny es celebra el ‘Dia Internacional dels Arxius’ i ens agradaria recordar el paper de l’Arxiu de la nostra ciutat i la tasca que hi realitza:

El 1988 es va crear aquest servei de forma coordinada amb el Museu de Sant Boi, un espai que contribueix a la recuperació de la memòria històrica de la ciutat i a identificar i generar sentiments de pertinença ciutadana, recuperant, custodiant i facilitant el màxim d’elements documentals originals i reproduccions escrites i gràfiques.

L’AHM acull, principalment, la documentació municipal anterior a 1979, l’any d’inici del Ajuntaments democràtics i d’altres col·leccions d’origen privat (particulars, entitats), relacionades amb la ciutat de Sant Boi: s’hi pot trobar i consultar documentació des del segle XVII fins el XX. A banda, ofereix serveis d’assessorament i suport a investigacions de tot tipus, disposa de Biblioteca auxiliar (amb més de 2.000 títols), hemeroteca local i multiplicitat de fons gràfics (tant la Crònica Gràfica Municipal, com col·leccions cedides per particulars).

La presència a la xarxa com a Ivoox (amb les col·laboracions que setmanalment es realitzen a Ràdio Sant Boi explicant fets rellevants de la història i memòria de la ciutat), és el reflex de l’important paper que l’Arxiu juga davant de la ciutadania, en oferir uns recursos informatius permanents, disponibles per a la seva consulta en qualsevol moment i des de múltiples plataformes. Fa pocs mesos l’AHM va estar entre els quatre primers arxius catalans més destacats a les xarxes.

L’Arxiu Històric Municipal es troba a Can Torrents i el seu director, en Carles Serret, us atendrà encantat. Enhorabona, companys!

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s