Les propostes de la programació de Can Massallera fins al Nadal.

Arriba una programació a la sala gran de Massallera plena de propostes interessants, una programació caracteritzada per a seva diversitat i pel caràcter genuí de cadascun dels espectacles que podreu seguir. I aquí llancem algunes propostes que de segur més d’un agafareu al vol:

1. Una tradició de titelles única que arriba de Sicília i a més és Patrimoni de la humanitat

Arriba a casa nostra una de les tradicions mediterrànies de cultura popular més genuïnes que hi ha, l’ Opera dei Pupi, el teatre de titelles sicilià centenari i que es remonta a quan existia el teatre ambulant i s’anava de poble en poble explicant històries que es van fer llegenda, xafarderies d’uns i altres, històries d’amor de dames i cavallers i molts altres romanços.

Amb titelles de gran tamany i fetes de manera artesana, els pupi es van establir al sud d’Itàlia, sobretot a Nàpols i a Sicília, i explicaven històries de cavallers, amb relats èpics i poemes, materials extrets d’obres com La cançó de Roland o Orlando Furioso, històries de Carlemany de quan va dur els normands que van reconquerir la illa siciliana als sarracens. La companyia Opera dei Pupi Brigliadoro de la ciutat de Palerm en farà els honors. Al 2011 es va declarar aquesta tradició Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, un fet que aconsella a grans i petits de no perdre-us aquesta ocasió única per a veure’ls ben d’aprop!

2. Espectacles amb la complicitat de Teatres en Xarxa.

Teatres en Xarxa, l’organització a la qual pertany també Sant Boi i que integra altres 6 ciutats, està molt activa aquest any; després de portar una Maria Rosa de nominació als Premis Max, ara s’hi atreveix amb altres dues produccions!
Lucis et Umbrae és una proposta d’il.lusionisme, de màgia i llanterna màgica amb Sergi Buka i que des dels seus inicis, l’artista va voler compartir amb la complicitat dels sis teatres de la Xarxa. Tot ell és un espectacle multidisciplinar a partir del món de la llanterna màgica amb uns ingredients escènics de luxe —l’il·lusionisme de Sergi Buka i la música en directe de Jordi Sabatés -. Inusual proposta estrenada al TNC Teatre Nacional de Catalunya, i una ocasió també privilegiada per a veure en funcionament plaques per a llanterna màgica amb un valor patrimonial incalculable.

I l’altre producció és Dansa de la Mort, un drama clàssic de l’autor August Strindberg i adaptació de luxe de Jordi Casanovas, un dels dramaturgs més destacats del nostre teatre actual, un matrimoni burgès de dos fracassats protagonitzats pels també grans Lluís Soler, Mercè Arànega i Jordi Figueras. Un infern que arrosega un visitant i probablement els espectadors.

3. Una perla clàssica molt ‘perla’!

No ens atreviriem a dir-ho en veu alta, de fet no ho diem 😉 però ens recorda l’estil esbojarrat de Priscilla la reina del desert en clau Molière.

Un gran clàssic de Molière, una comèdia enredada i plena d’embolics i una aposta contemporània de primera és l’espectacle Les dones sàvies. Aquesta producció de El Maldà, ha estat un gran èxit de la temporada teatral, una revisió del clàssic del mestre francès, i un gran enrenou entre avui dia i el segle XVII de les corts franceses, la comèdia de costums i els embolics familiars, que aquests sempre han existit por los siglos de los siglos.

Ricard Farré i Enric Cambray encarnen, en un treball impressionant, a vuit personatges, una comèdia que explota el ridícul de tots plegats i que els ha premiat amb el Premi BBVA de teatre als millors actors ex aequo.

4. Una programació pensada en clau multidisciplinar

La música i les arts escèniques llueixen de ple en aquesta temporada, amb l’Opera dei Pupi, format mitjà de teatre clàssic de titelles, un There was a fiesta! at Carnegie Hall,
que és un riquíssim teatre concert de jazz amb alguns dels millors músics del moment, com Oriol Roca al contrabaix o Joel Moreno a la guitarra, una combinació d’interpretació i música en directe en una història d’èxits i fracassos de dos catalans que van conquerir la indústria discogràfica nord-americana als anys 50, en ple boom jazzístic, un espectacle qu reforçarà la programació de la Mostra de Jazz que començarà aquells dies, o els Tromponautes del Cinema, un espectacle musical divertit i esbojarrat adient per a tothom que s’ho vulgui passar bé protagonitzat pel quintet de metalls de l’Orquestra Simfònica del Vallès a ritme de James Bond, Superman, els Set Magnífics i altres èxits de les BSO del cinema clàssic. I per acabar i estrenar el Nadal, el Festival de Valsos i Danses 2017 amb l’Orquestra Simfònica del Vallès i el flamant James Ross a la direcció i interpretant peces de Strauss, Bizet o Anderson.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s