Un inici amb teatre compromés per a commemorar el Dia Internacional de la Pau.

Vivim en un món convuls, difícil d’explicar als nostres estimats i encara més difícil d’explicar-nos a nosaltres. Si filem prim, gairebé no queda lloc en el món on es visqui en calma, des d’enfrontaments armats, catàstrofes naturals, atemptats, murs que separen territoris, migracions i fugides de poblacions senceres, violència quotidiana, terrorisme, violència domèstica, explotació infantil… i així podriem seguir fins a l’infinit. Per tot això i més es celebra el Dia Internacional de la Pau, per a mostrar rebuig, per a trobar vies polítiques abans que d’altres, per visibilitzar altres maneres d’evitar l’enfrontament.

A casa nostra un dels episodis més negres que hem viscut molt de prop els últims anys ha estat el conflicte basc, les reivindicacions, els atemptats, la dissidència, les manifestacions, les pèrdues. I hi ha persones que hi creuen en altres maneres de fer i de reivindicar, per mitjà de la iniciativa artística i pedagògica, com els Proyecto 43-2 que porten a Sant Boi, justament per a celebrar aquesta efemèride, l’espectacle “La mirada del otro”, una mirada sobre el dolor provocat pel terrorisme a la societat vasca.

Una trama basada en entrevistes entre dissidents d’ETA amb familiars de les seves víctimes, a una presó, mirant-se als ulls. És la història d’una trobada real, a la presó de Nanclares de la Oca (Álava), una història que va passar invisible i que ara, des d’un teatre compromés, pren vida.

No cal amagar que aquesta experiència ha passat per moltes situacions, des de la presència a platea d’alguns dels seus protagonistes, ex-dissidents d’ETA i familiars de les víctimes, fins a la censura a dies de la seva representació en algunes poblacions espanyoles. Aquí, al final de l’actuació, hi haurà un col.loqui amb la companyia. Espectacle gratuït d’inauguració de la Temporada i en commemoració del Dia Internacional de la Pau.

Divendres 22 de setembre, 20.30h.
Can Massallera
La mirada del otro
Direcció: Chani Martín
Repartiment: Nahia Laiz, Pablo Rodríguez, María San Miguel
Producció: Proyecto 43-2
(cal reservar invitació per Ticketea o a taquilla de Can Massallera)

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s