Arriben els Carolingis al Museu de Sant Boi!

Una nova exposició arriba al Museu de Sant Boi: “La Marca Hispànica. La Catalunya Carolingia (711 – 1000)”.

Al s. VIII, els seguidors de l’Islam surten d’Aràbia practicant la jihad o guerra santa i, davant d’un Imperi bizantí impotent, ocupen Palestina, Síria i Egipte, conquereixen Mesopotàmia, Mèdia i la major part de l’Imperi sassànida, fins ocupar per occident tot el nord d’Àfrica, la península Ibèrica i la meitat de la Gàl·lia. A primers del s. VIII, poc abans de la fi del califat omeia de Damasc, els musulmans són al cor d’Europa i a les portes de l’Índia i la Xina. Mentre a Roma l’any 800, és coronat Carlemany com a emperador dels francs. Serà l’inici de l’imperi carolingi.

La reconquesta de terres de la Península començarà pel nord, i els comtats carolingis de terres catalanes, seran l’origen de la futura Catalunya: la Marca Hispànica. L’ofensiva franca no aconseguirà  dominar el límit de l’Ebre i els comtes de Barcelona trigaran tres-cents cinquanta anys a arribar-hi… Aquesta és l’apassionant història que ens oferirà aquesta nova proposta expositiva a Can Barraquer.

I per estrenar aquesta mostra, s’ha organitzat un Vermut Medieval des de les 10h. del matí, amb tallers de cultura medieval al voltant de l’any 1.000, un concert amb la joglaressa Laura de Castellet  i altres tallers relacionats amb alimentació d’aquell periode.

Museu Can Barraquer
Del 8 octubre – 8 desembre’17. 
Inauguració diumenge 8 octubre.
Més informació a http://www.museudesantboi.cat

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s