“ELS NENS DE LA GUERRA” AL MUSEU DE SANT BOI

El primer dimarts de febrer el Museu de Sant Boi inaugura una nova exposició de memòria història: “Els Nens de la Guerra”,  un dels episodis de solidaritat internacional i alhora més tristos que van viure els nostres avis i revesavis en plena Guerra Civil.

Entre 1937 i 1938, en el marc d’un acord amb l’antiga Unió Soviètica, el Govern de la República espanyola va enviar a aquest país tan llunyà a més de 3.000 nens i nenes per a a protegir-los de la Guerra. Nens de Santurce, Valncia, Cartagena, Gijón i Barcelona van sortir en 6 expedicions, molts eren orfes o fills de combatents i van ser rebuts amb tots els honors. La majoria no va tornar perquè allò que hauria d’haver estat un allotjament temporal, va acabar essent casa seva, un exil.li forçat que va marcar a tots la seva futura vida. Aquesta exposició explica aquesta història.

L’Arxiu Nacional de Catalunya, el Memorial Democràtic de Catalunya i l’Associació “Archivo Guerra y Exilio” (AGE) han produït aquesta exposició que per mitjà de cartes, dibuixos, escrits i fotografies, expliquen el relat biogràfic en primera persona de molts d’ells. La solidaritat internacional amb les víctimes més innocents de la guerra, la població infantil, és un clar paral.lelisme amb l’actual conflicte obert a Síria i a la nostra Mediterrània. Prenguem consciència.

Més informació al Museu de Sant Boi.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s