NOUS DISPOSITIUS PER A PERSONES AMB DIVERSITAT FUNCIONAL ALS EQUIPAMENTS DE LA CIUTAT.

S’hi han instal.lat nous dispositius a alguns equipaments de la ciutat per a fer més accessibles els serveis a les persones amb diversitat funcional (visual, auditiva, física o intel.lectual): des de bucles magnètics, lupes, aparells de lectura accessible, rampes portàtils, audioguíes fins a panells Braille, i gràcies a un ajut de la Diputació de Barcelona que servirà per a donar millor servei a molts espais municipals.

Alguns d’aquests espais també són equipaments culturals, com la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer, Cal Ninyo o Can Massallera on s’han instal.lat bucles magnètics que permeten crear un camp magnètic en els audífons o en els implants coclears de les persones amb discapacitat auditiva en el seu entorn. També, a la Biblioteca, es compta amb tres aparells de lectura accessible que projecten una imatge ampliada de les pàgines dels llibres per a les persones usuàries amb discapacitat visual i un clear reader que transforma la lletra escrita en veu en diferents idiomes. Aviat també disposarà de panells informatius escrits en Braille i amb autorelleu, on es podrà consultar el mapa d’accessos i la localització dels serveis que allotja.

Al Museu de Sant Boi posarà aviat en servei una audioguia amb llenguatge fàcil que millorarà el seguiment dels continguts de les exposicions a les persones amb discapacitat intel·lectual. I per últim, s’han adquirit cinc rampes portàtils per millorar l’accessibilitat universal en activitats públiques organitzades per l’Ajuntament en els equipaments o al carrer, i les entitats, també podran demanar la cessió d’aquestes rampes per als seus projectes.

 

 

 

Hi ha un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s