NOUS DISPOSITIUS PER A PERSONES AMB DIVERSITAT FUNCIONAL ALS EQUIPAMENTS DE LA CIUTAT.

S’hi han instal.lat nous dispositius a alguns equipaments de la ciutat per a fer més accessibles els serveis a les persones amb diversitat funcional (visual, auditiva, física o intel.lectual): des de bucles magnètics, lupes, aparells de lectura accessible, rampes portàtils, audioguíes fins a panells Braille, i gràcies a un ajut de la Diputació de Barcelona que servirà per a donar millor servei a molts espais municipals.

Alguns d’aquests espais també són equipaments culturals, com la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer, Cal Ninyo o Can Massallera on s’han instal.lat bucles magnètics que permeten crear un camp magnètic en els audífons o en els implants coclears de les persones amb discapacitat auditiva en el seu entorn. També, a la Biblioteca, es compta amb tres aparells de lectura accessible que projecten una imatge ampliada de les pàgines dels llibres per a les persones usuàries amb discapacitat visual i un clear reader que transforma la lletra escrita en veu en diferents idiomes. Aviat també disposarà de panells informatius escrits en Braille i amb autorelleu, on es podrà consultar el mapa d’accessos i la localització dels serveis que allotja.

Al Museu de Sant Boi posarà aviat en servei una audioguia amb llenguatge fàcil que millorarà el seguiment dels continguts de les exposicions a les persones amb discapacitat intel·lectual. I per últim, s’han adquirit cinc rampes portàtils per millorar l’accessibilitat universal en activitats públiques organitzades per l’Ajuntament en els equipaments o al carrer, i les entitats, també podran demanar la cessió d’aquestes rampes per als seus projectes.

 

 

 

Trackbacks

  1. […] en altres equipaments de la ciutat Gràcies a una subvenció de la Diputació de Barcelona, altres equipaments culturals de Sant Boi han guanyat en accessibilitat. A més del que podeu gaudir a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer, […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s