Entrevista amb NATI COMAS, editora de llibres.

Ha estat i és una dona (santboiana) plena d’inquietuds artístiques i literàries. Un bon dia, junt amb la Montse Comas, va decidir acomplir un dels seus somnis, engegar una editorial. Aquest any L’Espiral Literària celebra el seu 10è aniversari. I aquí ens respon a algunes de les demandes que li hem proposat. Enhorabona!

Com va sorgir la idea de l’editorial?

Va sortir després de molts anys de lectura i de jugar a ajuntar les coses escrites, tant per mi com per d’altres. Un desig que va passar per moltes fases: la creença de no aconseguir mai escriure bé, la de mai tenir una llibreria i de cop i volta, un dia vaig fer una autoedició d’un llibre meu (Tu dedo, corazón) i aleshores vaig entendre que necessitava ser jo la que decidís què volia publicar, què volia compartir.

En què es diferencia la vostra proposta d’altres iniciatives editorials?

La nostra proposta és una proposta associativa, en el sentit que hem partit de no tenir res més que els escrits que voliem ensenyar. No tenim tampoc gent “important” del mundillo, volem publicar amb qualitat, amb gràcia i sense compromisos. No demanem subvencions i el nostre projecte s’aguanta amb l’aportació dels socis i sòcies, no tots escriptors, que ens ajuden a seguir endavant. Hem d’agraïr la complicitat en general que ha fet possible sostenir un projecte com aquest.

Per què una editorial de paper i de petit format quan estem enmig d’una gran crisi del sector editorial i canvis d’hàbits socials?

Per gust, i per ganes, no puc dir res més que això.

Què o qui creus que hauries de destacar de l’entorn de les lletres aquí a Sant Boi i per què?

No diré noms, no em vull deixar ningú (és una resposta de circumstàncies, és clar) però crec que hi ha gent molt bona que no pot publicar i els esperem, malgrat que el nostre projecte, de ben segur, no els durà a les portes de l’olimp literari.

Proposa’ns 2 iniciatives interessants relacionades amb la literatura que s’estiguin realitzant en qualsevol punt del món i que creguis són interessants de conèixer

No sabria en aquest moment escollir-ne dues, però m’agrada molt tot el que està al voltant dels joves, dels slams, de la vitalitat que envolta el seu caminar. I alguns festivals petits que es fan a llocs llunyans de les capitals i que serveixen per a fer sortir de casa els autors i autores.

I per últim, què destacaries del dia de la celebració per animar a assistir?

Destacaria la interrelació entre escriptors de diferents llengües de l’Estat, la possibilitat d’escoltar textos en català, castellà, aragonès o valencià.

A més a més, com que ho farem el dia 14 d’abril, el grup Les Espiraleres ens oferirà una dramatització del debat del vot femení a les Corts espanyoles del dia 1 d’octubre de 1931 (Clara Campoamor i Victoria Kent, més algunes casualitats inherents al dia…). Us hi esperem a totes i a tots.

Moltes gràcies i feliç celebració!

Hi ha 2 comentaris

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s