“OSSOS” AL MUSEU DE SANT BOI!


“Ossos” al Museu Arqueològic de Catalunya.

Aquest mes d’abril, el Museu de Sant Boi presenta una exposició que ja sols el nom crea molta curiositat, “Ossos: un viatge a l’època medieval de la mà de l’antropologia física”, una proposta que recorrerà 10 museus catalans i que deixarà en cadascun d’ells diferents propostes lúdicocientífiques relacionades amb el món de la paleontología.

A la mostra s’ensenyen les condicions de vida de les poblacions catalanes a l’edat mitjana, entre els segles VIII i XV, a partir de l’estudi de les restes d’esquelets localitzades en jaciments arqueològics, la majoria de la Catalunya Central. L’exposició recull objectes patrimonials entre esquelets, cranis, ossos d’extremitats i d’altres elements contextuals, que s’exposen per mostrar com i quin tipus d’informació es pot obtenir a partir de les restes òssies, a través de les marques que han quedat als ossos, i aplicant tècniques de l’antropologia física i la paleopatologia, la ciència que estudia les malalties que van patir persones o animals del passat.

A Sant Boi es presentaran les restes òssies de la necròpolis de Can Massallera datada entre els segles IX – XI, un estudi fet per l’antropòloga física Andrea López.

Des del 19 d’abril.
Més informació a http://www.museusantboi.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s