Entrevista amb CAL ISART, llibreria i papereria.

Segurament sigui la llibreria més antiga de Sant Boi, va néixer en temps de postguerra… Estem parlant de Cal Isart, un espai que per a moltes santboianes i santboians ha estat de sempre en l’imaginari personal d’infantesa i joventut.

Ens han atès molt amablement a unes quantes preguntes, aquí ens les responen:

Expliqueu-nos per a qui no ho sap com va començar la vostra aventura

Doncs l’aventura va començar al voltant de 1950, som la tercera generació que ens mantenim al capdavant de la primera Llibreria i Papereria que es va obrir a Sant Boi.

Quin tipus d’iniciatives literàries heu ajudat a tirar endavant al llarg d’aquests anys d’Isart? Teniu alguna anècdota a destacar?

Varem engegar el projecte de l’associació de Llibreters de Sant Boi, juntament amb les altres llibreries Croquis, La Plana i Barbús. Les activitats es van dur a terme durant 10 anys, fins al 2013. Fèiem presentacions de llibres, concursos de microrelats i de punts de llibre, però el que va tenir més exit van ser el conta-contes, encara que
als inicis va ser molt dur i decebedor, amb el temps es va anar consolidant fins a ser un èxit molt satisfactòri, tant a escala col·lectiva com personal, llàstima que tot té un final.

Feu-nos cinc cèntims de la crisi del sector llibres i paper i com us afecta aquesta realitat

La crisi ve donada per l’evolució cap a les noves tecnologies, el canvi d’hàbits cap a les pantalles digitals, el gust per llegir en paper és una cosa com antiga i l’hem de tornar a posar de moda, que sigui “cool” entre les noves generacions.

Proposeu-nos alguna iniciativa interessant relacionada amb la literatura que s’hi estiguin realitzant en qualsevol punt del món i que cregueu és interessants de conèixer

Fer “Una muntanya de llibres” posar com a fita per exemple, l’alçada de Sant
Ramon i implicar a escoles i biblioteques, que els nens llegeixin entre tots tants llibres com l’alçada esmentada, en un temps concret, i un cop llegit, penjar-lo en un web que tingui un marcador, i que hi posin nom, títol i escola. Un cop assolit, muntar una festa (està tret d’una iniciativa alemanya).

Moltes gràcies per aquesta petita estona i enhorabona per tants anys de bona feina!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s