EL TEATRE DELS ARGONAUTES A CASABLANCA

Diuen que han arribat uns argonautes a Casablanca… i és cert!

La companyia internacional d’arts escèniques El Teatre dels Argonautes estrena casa a Casablanca. Des de fa uns mesos s’ha convertit en la companyia resident del Casal… I qui són els argonautes?

Els Argonautes són una plataforma de dramatúrgia en xarxa sense fronteres, com els agrada dir, i van nèixer el 2007. La companyia aposta per la cooperació, pels intercanvis, la difusió, la internacionalització i la circulació dels autors teatrals emergents d’Europa i Llatinoamèrica. Impulsen un treball conjunt de desenvolupament de projectes comuns i han realitzat intercanvis de textos dramàtics, produccions de espetacles, lectures dramatitzades i escenificades en complicitat amb diferents països.

El Teatre dels Argonautes també realitza produccions pròpies d’espectacles teatrals, a més d’organitzar anualment una trobada d’escriptors de teatre “Dramatúrgia en xarxa, sense fronteres a la ciutat de Barcelona”. L’intercanvi internacional constant els ajuda a promoure la dramatúrgia local, mestissa i universal.

La necessitat de desenvolupar escenificacions en espais no convencionals físic, el diàleg entre artistes de diferents cultures i l’aposta per altres modalitats de la dramatúrgia i activitats multidisciplinars que provoquin un diàleg i la reflexió filosòfica, política i social, els converteix en un teatre que reflecteix la societat actual amb les seves inquietuds i mancances.

I aquí sorgeix Oxigonio, la nova dramatúrgia Iberoamericana en xarxa edició18, un cicle d’autors catalans a Xile, Mèxic i Argentina. I us conviden dramaturgs i totes a participar i compartir d’aquesta confluència d’idees, experiències i pensaments sobre les diferents maneres, formes i vivències en l’àmbit de la dramatúrgia. Una jornada de 8 hores, d’intercanvis, conferències, un col·lectiu d’autors i directors de teatre reunits per a la reflexió dels camins i desafiaments de l’ofici teatral. I serà el 3 d’agost a Torre LaVila. I més endavant a Cal Ninyo, potser també es veurà Oxígeno, fragmentos de locura.

Si hi esteu interessades, podeu escriure’ls a argonautes@teatredelsargonautes.com

Trackbacks

  1. […] Hamlet Escola de Teatre, Espai Lúdic , Microteatre Espai Weller o propostes més alternatives com El teatre dels Argonautes o SlamPoetry dels Cultura Excèntrica Llobregat Slam. I després està […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s